Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Trecerea codurilor prin asumarea răspunderii Guvernului, un compromis politic

Luni, 23 Februarie 2009 (18:04:32)
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, luni, într-o conferinţă d epresă, că adoptarea Codurilor penal, de procedură penală, civil şi de procedură civilă prin asumarea răspunderii Guvernului este un "compromis politic, pentru a obţine un raport de ţară pozitiv".

"A fost un compromis politic, s-a încercat şi se încearcă în continuare trecerea acestor coduri prin Parlament, printr-o procedură de dezbatere parlamentară, pentru motivele pe care le cunoaşteţi. În acelaşi timp toată lumea a căzut de acord că numai în cazul în care această procedură nu se poate încheia într-un termen care să ne fie util, nouă la Ministerul Justiţiei şi, în general, Românei, faţă de situaţia de stat monitorizat, atunci Guvernul să intervină şi să le treacă prin asumarea răspunderii. Pentru că de fapt avem un obiectiv comun, încercăm să obţinem un acord de ţară pozitiv în luna iulie", a declarat ministrul Cătălin Predoiu, adăugând că "dacă nu se poate aşa, se poate aşa, vorba unui banc celebru".

Întrebat dacă este mulţumit de conţinutul codurilor, "măcar din punctul de vedere al comercialistului", Cătălin Predoiu a confirmat, spunând că îşi "bazează opinia pe cea a membrilor comisiilor care au lucrat la elaborarea acestor acte normative".

"Eu nu am purces la trimiterea codurilor până nu m-am asigurat că au o formă care merită să devină cod", a spus Predoiu, adăugând că în calitate de comercialist apreciază că "adoptarea codurilor din dreptul privat reprezintă un salt imens de la secolul IXX, la vremurile actuale".

Potrivit demnitarului, "aceste coduri nu trebuie văzute doar ca un mecanism sau o măsură de reformare a justiţiei". "În primul rând, asta sunt, însă un cod este mai mult decât atât. Este măsura pe care o naţiune o dă propriei capacităţi de a se moderniza, de a se pune în pas cu lumea", a arătat Predoiu.

Ministrul Justiţiei aafirmat că toate marile naţiuni îşi revăd period codurile, "la noile dezvoltări tehnologice, noi relaţii sociale, noile tipuri de tranzacţii, la noile politici penale, la criminalitea care e diferită în 1960 faţă de 2009".

"Ar trebui să fie o provocare pe care toată clasa politică, societatea civilă, mediul juridic o adresează şi poate să trateze această provocare simplu, citind aceste coduri, formulând amandatemente. Va fi un test, nu numai pentru Justiţiei, nu numai pentru Parlament. Suntem sau nu capabili în 2009 să ne punem în acord cele patru legiuri de bază - pe lângă Constituţie, care e cea mai importantă - cu viaţa şi lumea contemporană ?!", a conchis Cătălin Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Trecerea codurilor prin asumarea răspunderii Guvernului, un compromis politic.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Trecerea codurilor prin asumarea răspunderii Guvernului, un compromis politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei