Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menaje a trois cu PNL-ul nu este posibil

Luni, 23 Februarie 2009 (13:44:12)
Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPCC, că un "menage a trois" între PSD, PDL şi PNL, dat de situaţia în care PSD şi PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL altă colaborare, la nivel local, nu este posibil.

"Dacă vrei să te căsătoreşti cu cineva, trebuie mai întâi să desfaci căsătoria de dinainte. Nu poţi să faci, aşa, un menage a trois", a aprecizat Berceanu, referindu-se la faptul că PSD şi PDL, ca parteneri în coaliţie, au semnat un protocol de colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL are, la nivel local, diferite alianţe cu PNL.

Berceanu a spus că problema protocoalelor de colaborare la nivel local nu a fost reglementată în scris în protocolul de colaborare dintre PSD şi PDL.

Totodată, Berceanu a adus în discuţie situaţia existentă în Dolj, unde PSD are o alianţă, la Consiliul Judeţean, cu PNL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat că încheierea protocoalelor de colaborare între PSD şi PDL, la nivel local, ar fi "o dovadă de încredere între cele două partide".

"Majorităţile în Consiliile Judeţene s-au făcut la un moment dat, când PSD avea altă colaborare cu PNL. Despre altceva discutăm acum, când Guvernul este realizat de cele două partide (PSD şi PDL, n.r.)", a spus Blaga.

Surse din PSD au declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că PSD ar putea numi unilateral şefii serviciilor descentralizate aflate în subordinea ministerelor conduse de social-democraţi în judeţele în care PSD nu ajunge la un acord cu PDL pentru distribuirea acestor funcţii.

Surse din PSD au arătat că această variantă a fost discutată întrucât neînţelegerile dintre PDL şi PSD persistă la nivel local, în aproape zece judeţe, în ceea ce priveşte numirea şefilor de agenţii şi servicii deconcentrate.

Mai mulţi lideri ai PSD, printre care şi vicepreşedintele Victor Ponta, au ridicat, lunea trecută, în şedinţa BPN, problema blocajului dintre PSD şi PDL la nivelul unor filiale, în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor de la conducerea unor servicii deconcentrate, reproşându-i premierului Emil Boc faptul că girează numirea de către PDL la şefia unor servicii deconcentrate a unor lideri locali cunoscuţi pentru poziţiile anti-PSD.

Potrivit surselor citate, o discuţie similară a avut loc şi în Biroul Politic de Coordonare a Coaliţiei, între Victor Ponta şi Emil Boc având loc un schimb tensionat de replici pe marginea numirii lui Ionel Manţog în conducerea SN Lignitul Oltenia.

Aceleaşi surse au afirmat că acolo unde organizaţiile celor două partide nu vor cădea de acord, după o nouă rundă de negocieri, asupra acestor funcţii în serviciile deconcentrate, PSD să numească, fără consultarea democrat-liberalilor, directorii în direcţiile agricole, de sănătate, inspectoratele de învăţământ şi de poliţie şi în agenţiile care de află în subordinea miniştrilor social-democraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menaje a trois cu PNL-ul nu este posibil.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menaje a trois cu PNL-ul nu este posibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei