Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL

Luni, 23 Februarie 2009 (15:06:56)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că formaţiunea sa este "deranjată" de pre-condiţionarea aplicării protocolului de colaborare la nivel local, practicată de PDL, el apreciind că "menage a trois" nu echivalează cu o "menagerie".

"Menage a troi nu înseamnă menajerie. Din punctul meu de vedere, libertarea pe care am acordat-o în mod democratic organizaţiilor noastre judeţene de a alege, funcţie de interesul PSD în acel judeţ, majoritatea pe care şi-o doresc, rămâne neschimbată. Ne deranjează atunci când există o senzaţie de pre-condiţionare a aplicării protooclului de astfel de situaţii", a comentat Mircea Geoană, referindu-se la declaraţiile făcute de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi de ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, înaintea şedinţei BPCC de la Senat.

Geoană a arătat că, în situaţia în care există argumente în planul dialogului bilateral cu PDL, care poate conduce la o eventuală modificare de majoritate judeţeană, acest lucru nu va fi descurajat de către conducerea PSD.

El a arătat că, în alte circumstanţe, PSD nu consideră normal să existe o "pre-condiţionare" a discuţiilor între cele două organizaţii PSD şi PDL din anumite judeţe, de modificare a majorităţii locale.

Geoană a spus că în protocolul coaliţiei nu există prevederi în acest sens şi a precizat că majoritatea judeţeană a fost deja schimbată la Călăraşi şi Buzău, existând discuţii şi în ceea ce priveşte judeţul Mehedinţi.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Vasile Blaga că PSD şi PDL nu au "încotro" şi vor trebui să facă protocoalele la nivel local, Geoană a precizat: "
"Încotro e un cuvânt mult prea difuz în zilele de astăzi".

Geoană a mai arătat că, acolo unde există dificultăţi de schimbare de protocol, vicepreşedinţii de resort din partea celor două partide vor încerca să medieze aceste situaţii.

Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPCC, că un "menage a trois" între PSD, PDL şi PNL, dat de situaţia în care PSD şi PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL altă colaborare, la nivel local, nu este posibil.

"Dacă vrei să te căsătoreşti cu cineva, trebuie mai întâi să desfaci căsătoria de dinainte. Nu poţi să faci, aşa, un menage a trois", a aprecizat Berceanu, referindu-se la faptul că PSD şi PDL, ca parteneri în coaliţie, au semnat un protocol de colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL are, la nivel local, diferite alianţe cu PNL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat că încheierea protocoalelor de colaborare între PSD şi PDL, la nivel local, ar fi "o dovadă de încredere între cele două partide".

"Majorităţile în Consiliile Judeţene s-au făcut la un moment dat, când PSD avea altă colaborare cu PNL. Despre altceva discutăm acum, când Guvernul este realizat de cele două partide (PSD şi PDL, n.r.)", a spus Blaga.

Conducerea coaliţiei PDL-PSD a stabilit persoanele care se ocupă, din partea fiecărui partid în parte, de protocoalele la nivel local în judeţe, urmând să se facă, în perioada următoare, deplasări în teritoriu, acolo unde există nevoie de "sprijin" de la centru în ceea ce priveşte aceste protocoale.

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa conducerii coaliţiei, că în mod cert vor exista discuţii, în perioada următoare, în ceea ce priveşte protocoalele semnate de cele două partide la nivel local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: PSD, deranjat de precondiţionarea aplicării protocolului la nivel local cu PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei