Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: 200 de absolvenţi ai Facultăţii de Litere din Universitatea A..I. Cuza vor fi reînmatriculaţi

Luni, 23 Februarie 2009 (18:06:30)
Un număr de 200 de absolvenţi ai Facultăţii de Litere din Universitatea ieşeană "Alexandru Ioan Cuza" au fost înştiinţaţi că trebuie să repete ultimul an de studiu, urmând a fi reînmatriculaţi, conducerea facultăţii motivând că Ministerul Educaţiei a introdus obligativitatea dublei specializări.

Potrivit conducerii Facultăţii de Litere, absolvenţii vor trebui să se reînmatriculeze în anul III şi să susţină examenele la dubla specializare, în condiţiile în care unii dintre ei au fost deja admişi la master, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o absurditate şi o mare prostie, pentru că este vorba despre un an din viaţa noastră. Ni se spune abia acum că trebuie să facem o dublă specializare, altfel nu este recunoscută specializarea unică. Am dat licenţa, iar în plus avem şi adeverinţă de absolvire, acum suntem nevoiţi să mai dăm nişte examene", a declarat Alina M., una dintre absolventele Facultăţii de Litere.

Absolvenţii susţin că nu înţeleg de ce trebuie să mai dea examene, în condiţiile în care unii dintre ei au fost deja admişi la master.

"Cei din conducerea facultăţii nu sunt organizaţi deloc. Unul îţi spune o chestie, altul cu totul altceva. Dar nu pot pricepe de ce unii colegi de-ai mei au mai fost acceptaţi la master. Ei ce fac, îşi întrerup masterul pentru a reîncepe anul III?", a afirmat Alina B., o altă absolventă a Facultăţii de Litere din Iaşi.

Conducerea Facultăţii de Litere susţine că nu are nicio vină în acest caz, motivând că măsura obligativităţii dublei specializări a fost introdusă de Ministerul Educaţiei.

"Nomenclatorul care se oficializează în fiecare an la Ministerul Educaţiei a arătat că ministerul acceptă doar dubla specializare. Facultatea nu are nicio vină", a declarat presei Lăcrămioara Petrescu, prodecan în cadrul Facultăţii de Litere.

Ea nu a putut explica de ce absolvenţii au fost înştiinţaţi abia în urmă cu câteva zile despre această decizie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: 200 de absolvenţi ai Facultăţii de Litere din Universitatea A..I. Cuza vor fi reînmatriculaţi.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: 200 de absolvenţi ai Facultăţii de Litere din Universitatea A..I. Cuza vor fi reînmatriculaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei