Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Îi vom scrie preşedintelui CE despre desfiinţarea DLAF de către Guvernul Boc

Luni, 23 Februarie 2009 (13:45:58)
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, la finalul BPC, că îi va scrie preşedintelui CE, Jose Manuel Durao Barroso, şi comisarilor europeni, pentru a le semnala abuzurile Guvernului Boc în privinţa desfiinţării DLAF, care ar putea duce la fraude pe fondurile europene.

"Vom face o scrisoare către CE în care vom semnala aceste lucruri – şi preşedintelui CE şi comisarilor europeni le vom aduce la cunoştinţă acest lucru. Aceste lucruri nu vor rămâne nesancţionate de noi. Boc nu trebuie să-şi imagineze că poate să conducă Guvernul şi România prin abuzuri, probabil cum a făcut-o la Cluj unde avea o majoritate şi totală libertate de mişcare. România nu este Clujul lui, nu pare să fie foarte conştient, ori este luat de val, ori este împins de la spate", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a reiterat că există semnale foarte proaste din partea Comisiei Europene privind desfiinţarea Departamentului Luptă Antifraudă, pentru că "această structură ar fi trebuit să fie una complet independentă, care să aibă capacitate de analiză a proiectelor, a modului în care s-au utilizat fondurile europene şi nu un instrument în mâna primului-ministru care, în acest fel, poate să acopere fraude".

"România nu a avut până în acest moment probleme legate de corectitudinea utilizării fondurilor europene", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă PNL va ataca la CC decizia privind înfiinţarea unui nou corp de control prin desfiinţarea DLAF, liderul PNL a menţionat că liberalii jurişti "urmăresc cu atenţie aceste lucruri", reiterând că acest nou corp de control "devine un fel de gardă pretoriană care trebuie să-l apere pe domnul Boc şi să-i atace pe toţi adversarii politici".

Vicepremierul Dan Nica şi şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş, au discutat, miercurea trecută, cu şeful OLAF, Franz Herman Brunner, asigurându-l că DLAF va fi menţinută şi îşi va păstra independenţa, dar în condiţiile unei performanţe sporite privind controlul fondurilor europene.

O delegaţie din cadrul OLAF, condusă de şeful acestei instituţii, Franz Herman Brunner, s-a aflat la Bucureşti, pentru a discuta cu ministrul Vasile Puşcaş, şeful DAE, precum şi cu vicepremierul Dan Nica.

Vizita delegaţiei OLAF are loc în contextul recentelor modificări decise de Cabinetul Boc în legătură cu funţionarea Departamentului de Luptă Antifraudă de la Bucureşti.

Potrivit noilor prevederi legislative, Departamentul pentru Luptă Antifraudă trece din structura Cancelariei Primului Ministru în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, fiind direct subordonat primului ministru şi în coordonarea vicepremierului.

Personalul DLAF urmează să fie încadrat în exclusivitate pe baza încrederii primului-ministru, cu avizul viceprim-ministrului şi în condiţiile semnării unui angajament de loialitate. Retragerea încrederii de către primul-ministru, cu avizul viceprim-ministrului are ca efect revocarea încadrării, precum şi eliberarea sau destituirea din funcţie ori desfacerea contractului de muncă.

Acelaşi principiu este aplicat în cazul Corpului de Control al premierului, unde aproape toţi angajaţii au fost deja conediaţi.

Oficiali ai OLAF declarau la începutul săptămâni trecute pentru MEDIAFAX că analizează conţinutul actelor normative referitoare la DLAF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Îi vom scrie preşedintelui CE despre desfiinţarea DLAF de către Guvernul Boc.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Îi vom scrie preşedintelui CE despre desfiinţarea DLAF de către Guvernul Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei