Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


ManU, Inter, Lucescu şi un scuipat simbolic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gata, nu mai e glumă! Deja de mâine avem fotbal de calibru maxim. Iar o partidă ca Inter-Manchester îmbie la avancronică. Căutând la tradiţie, vedem că singura confruntare dintre cele două monumente ale fotbalului european datează de exact 10 ani, din chiar acea ediţie de poveste a englezilor. După un deceniu, se mai găsesc în cele două loturi Gary Neville, Scoles şi Giggs, respectiv Zanetti. Bineînţeles, dăinuie şi Alex Ferguson, în timp ce pe banca echipei milaneze, una cu vădită tracţiune pe faţă, se afla pe atunci Mircea Lucescu. Meciul tur s-a terminat cu 2-0 în insulă (goluri Yorke), dar cu un festival neverosimil de ratări ale lui Zamorano. La Milano, Lucescu planifica imposibilul cu paşi mărunţi: câte un gol pe repriză, cu calificare în prelungiri sau la 11 metri. Pentru asta îl aruncă în luptă încă de la început, alături de Baggio şi Zamorano, pe convalescentul brazilian Ronaldo. În plus, poarta lui Pagliuca trebuia păstrată imaculată, misiune care se va dovedi ingrată, comparativ cu cea ofensivă. Graficul n-a putut fi respectat încă de la primul reper, căci la pauză se intra cu 0-0, după o bară a lui Zanetti şi un penalty refuzat la o intervenţie a lui Schmeichel la Zamorano. La reluare, Baggio îl lasă pe Ronaldo singur cu portarul, dar danezul răspunde cu un „reflex necondiţionat”. Interul mai cere un penalty la o cădere a aceluiaşi Ronaldo, după care Lucescu îl înlocuieşte cu tânărul Ventola. Imediat, acesta găseşte drumul spre gol la o frumoasă pasă lobată a unui mijlocaş francez, Cauet, mereu ignorat de către selecţionerii cocoşeilor. Mai era jumătate de oră pentru golul doi, începe asaltul la baionetă, dar în ultimul minut Scholes înscrie şi lichidează visurile italienilor. A urmat cadrul cu Lucescu împietrit pe pistă, cu mâinile în buzunarele balonzaidului, zvârlind cu obidă un scuipat pe zgură. Îmi amintesc de un editorial (nu şi autorul său, din păcate!) care interpreta gestul în cheie suprarealistă, făcând o paralelă cu finalul unui film despre viaţa grea a minerilor, care se încheie chiar aşa, cu un scuipat simbolic drept în obiectivul camerei de filmat.

În acel an, pe tot parcursul fazei eliminatorii, universul parcă a complotat pentru triumful lui United. Înainte de a marca în acea bizară finală două goluri în ultimul minut, englezii exersaseră şi în semifinală, când au egalat-o tot în ultimul minut pe Juventus, pentru ca în retur să întoarcă scorul de la 0-2 la 3-2! Acum, în calea lor a răsărit Interul lui Mourinho şi Ibrahimovic. Şi al lui Adriano, care a înscris în 2007 un autogol de toată splendoarea, cu capul, într-un amical cu Manchester pe Old Trafford! Câştigat însă cu 3-2 de interişti...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ManU, Inter, Lucescu şi un scuipat simbolic.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ManU, Inter, Lucescu şi un scuipat simbolic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei