Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Rapoartele Comisiei Europene mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România

Joi, 12 Februarie 2009 (13:14:16)
Ministrul pentru relaţia cu Palamentul, Victor Ponta, a declarat, joi, că este de acord cu concluzia raportului CE privind evoluţia justiţiei din România, dar că i se pare că aceste rapoarte ale CE sunt de fiecare dată din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România.

"Rapoartele Comisiei Europene mi se par de fiecare dată din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România" a spus Ponta care a apreciat că în ţara noastră procesele durează 6-7 ani, o parte din magistraţi sunt nemulţumiţi de condiţile de muncă şi în care infractorii sunt puşi în libertate.

Victor Ponta a spus că nu ştie care sunt dosarele blocate în Parlament la care face referire raportul de ţară.

El a dat ca exemplu în acest sens faptul că Miron Mitrea şi-a dat demisia din Parlament dar nimeni nu l-a chemat la DNA.

"Doar cu concluzia raportului sunt de acord, că starea justiţiei în România se degradează de la an la an", a spus Ponta.

Comsia Europeană notează, în Raportul pe tema Justiţiei, făcut public joi, că viteza progreselor în reforma justiţiei, menţionată în iulie 2008, nu a fost menţinută.

Referitor la reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, în raport se notează că "viteza progresului menţionată în raportul Comisiei din iulie 2008 nu a fost menţinută".

"Deşi au existat câteva semnale pozitive în reforma justiţiei, rezultatele sunt dificil de demonstrat. Guvernul a finalizat proiectele de amendamente la Codul Civil, un proiect al Codului Penal şi proiecte ale Codurilor de Procedură Penală şi Civilă, dar este încă nevoie ca acestea să fie adoptate. Intenţiile CSM de a accepta un rol mai important în reforma justiţiei sunt încurajatoare, dar trebuie să fie transformate în fapte. ANI a stabilit un record operaţional de cazuri, ceea ce trebuie menţinut", se arată în raport.

Comisia notează însă că "în cele mai multe din celelate domenii lipsurile identificate în iulie 2008 rămân".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Rapoartele Comisiei Europene mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Rapoartele Comisiei Europene mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei