Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţia de Credite pentru Studenţi a primit un milion de lei din bugetul Ministerului Educaţiei

Joi, 12 Februarie 2009 (13:14:47)
Membrii Comisiilor reunite pentru învăţământ au decis, joi, la solicitarea ministrului Învăţământului, Ecaterina Andronescu, să realoce unu milion de lei din bugetul ministerului Agenţiei Naţionale de Credite pentru Studenţi.

Amendamentul la proiectul de buget pentru anul 2009, însuşit de toţi membrii celor două comisii, a fost adoptat la solicitarea ministrului social-democrat, care le-a cerut senatorilor şi deputaţilor să revină asupra proiectului adoptat deja în şedinţa de miercuri.

Ea a explicat că ordonanţa adoptată de Executiv care prevede înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Credite pentru Studenţi şi posibilitatea ca studenţii să îşi poată finanţa studiile pentru a avea mai mult timp să se ocupe de şcoală şi, în mai mică măsură să muncească să îşi procure resursele financiare necesare, a fost adoptată după elaborarea proiectului de buget, în care nu au fost incluse resursele financiare necesare.

"Soluţia de avea această Agenţie care să funcţioneze, într-un fel, ca o bancă, ne va ajuta, într-o perspectivă nu foarte îndepărtată, să încercăm să funcţioneze ca un element de stimulare a performanţei în învăţământul superior", a spus Andronescu.

Ea a explicat că suma realocată este una este una "minimală" pentru că, până la următoarea rectificare, ministrul va elabora metodologia necesară, Andronescu arătând că aceşti bani nu vor fi destinaţi împrumuturilor.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, în opinia sa, ordonanţa nu va putea fi aplicată înainte de începutul anului universitar 2009-2010.

Comisiile pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, miercuri seară, cu cinci abţineri, bugetul Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, suplimentând bugetul cercetării cu 620 milioane lei din fondul de rezervă al Guvernului.

Membrii comisiilor pentru învăţământ din Parlamentul au aprobat, în bloc, amendamentele privitoare la continuarea lucrărilor de investiţii şi reparaţii, deşi ministrul de resort, Ecaterina Andronescu, le-a spus că acest lucru se face ulterior, prin hotărâre de Guvern, din capitolul "Cheltuieli de capital".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia de Credite pentru Studenţi a primit un milion de lei din bugetul Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţia de Credite pentru Studenţi a primit un milion de lei din bugetul Ministerului Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei