Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristi Minculescu suferă de boala polichistică hepato-renală şi necesită un transplant de ficat

Joi, 12 Februarie 2009 (15:49:20)
Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, suferă de boala polichistică hepato-renală şi necesită un transplant de ficat, soţia sa fiind unul dintre posibilii donatori.

"Boala de care suferă este polichistică hepato-renală. Este o boală genetică. Cu care te naşti, pe care o moşteneşti. Cristi a moştenit-o de la tatăl său", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, doctorul Dorel Săndesc.

El a explicat că această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează. "Boala este progresivă de la naştere. Aceste chisturi cresc în tine", a mai spus doctorul lui Minculescu.

Vocalul trupei Iris se află în prezent în Germania, unde efectuează o serie de teste la o clinică specializată în chirugie hepatică şi renală, precum şi în transplant. Potrivit medicului, Minculescu a fost înscris pe o listă de aşteptare pentru un transplant de ficat, fiind luată în considerare şi posibilitatea ca soţia acestuia să fie donatorul său.

"Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează. Boala este progresivă de la naştere. Aceste chisturi cresc în tine (...) Această boală cronică poate duce la afectarea funcţiilor organelor. Cu toţii am asistat la creşterea în volum a lui Cristi Minculescu, care a fost determinată de această boală", a spus mai spus doctorul. "Primii afectaţi sunt rinichii. Particularitatea lui Cristi este că i-a fost afectat ficatul, care este plin de aceste chisturi". Săndesc a ţinut să sublinieze faptul că boala artistului nu are nicio legătură cu consumul de alcool, referindu-se la speculaţiile care au circulat şi încă mai circulă. "Nu este nimic adevărat despre acest posibil cancer sau de ciroză. Boala aceasta are o evoluţie cronică. Se ştia de ea", a adăugat acesta.

Cu toate că singura soluţie în situaţia vocalului Iris o constituie acest transplant de ficat, medicul său a precizat că nu este o urgenţă. Chiar dacă trupa Iris şi-a anulat turneul care trebuia să înceapă joi, potrivit lui Nelu Dumitrescu, toboşarul formaţiei, Cristi a fost cel care a insistat ca spectacolul programat pe 2 martie, la Bucureşti, să aibă loc.

"Noi am hotărât să întrerupem acest turneu, la recomandarea medicilor. El nu mai poate face faţă acestui ritm", a adăugat Cosmin Nicoară, impresarul formaţiei.

Nicoară a mai ţinut să sublinieze că, contrar zvonurilor recente care au circulat în presă, Minculescu "s-a dus de bună voie, pe picioarele lui" în Germania. "El locuieşte la un hotel din apropiere şi face teste cu privire la boala pe care o are", a adăugat acesta.

Bazele trupei Iris au fost puse în 1976, la Bucureşti.

Începând din anul 1980, Minculescu s-a alăturat formaţiei.

În octombrie 2007, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, el a fost decorat, de preşedintele Traian Băsescu, alături de restul colegilor săi de trupă, cu Ordinul "Meritul Cultural". La concertul aniversar al formaţiei au participat peste 15.000 de oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristi Minculescu suferă de boala polichistică hepato-renală şi necesită un transplant de ficat .
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristi Minculescu suferă de boala polichistică hepato-renală şi necesită un transplant de ficat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei