Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Codurile juridice vor fi dezbătute în procedură accelarată, sperăm să fie adoptate în iunie

Joi, 12 Februarie 2009 (13:16:01)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, după şedinţa conducerii coaliţiei guvernamentale, că PDL şi PSD au stabilit dezbaterea în procedură accelerată a codurilor juridice, pentru ca acestea să fie adoptate în luna iunie.

Geoană a afirmat că PDL şi PSD au stabilit dezbaterea în procedură parlamentară accelerată a celor patru coduri juridice.

El a spus că partidele coaliţiei guvernamentale anticipează că aceste patru coduri vor fi adoptate de Parlament până pe 15 iunie.

Asumarea răspunderii Guvernului pe Coduri este o variantă posibilă, analizată cu premierul şi ministrul de resort, dar o decizie va fi luată după discuţii cu grupurile parlamentare şi reprezentanţii justiţiei, a declarat la începutul lunii ianuarie, agenţiei MEDIAFAX, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

"Nu am discutat în Guvern, am discutat doar cu primul-ministru şi cu domnul Predoiu. Probabil că primul-ministru a discutat cu preşedintele şi este varianta pe care o gândim. Asumarea răspunderii pentru aceste legi este o variantă posibilă, dar nu am luat o decizie în acest sens. O să ne sfătuim în primul rând cu reprezentanţii judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor, pentru că ei sunt cei care vor folosi cel mai mult aceste coduri, ne vom sfătui şi cu grupurile parlamentare. Nu vrem să luăm o măsură repezită sau care să pară abuzivă, ci să fie agreată de toată lumea", a spus Ponta.

El a amintit că Executivul a decis să retragă din Parlament Codurile, precizând că este vorba despre Codul penal, Codul de procedură penală, Codul de procedură civilă şi Legea de executare a pedepselor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la prezentarea bilanţului CSM pe 2008, că decizia este să se meargă pe ideea asumării răspunderii Guvernului pentru Codurile civil, penal, precum şi pe cele de procedură penală şi civilă.

În opinia lui Băsescu, cele patru Coduri - civil, penal, de procedură penală şi de procedură civilă - ar trebui să fie "o operă juridică de cea mai înaltă calitate".

Conform preşedintelui, asumarea ar trebui să aibă loc "până la vacanţa de vară", pentru a exista timpul de familiarizare cu conţinutul lor şi în 2010 să poată fi puse în aplicare.

Guvernul a decis, după consultarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să retragă din Parlament Codurile civil şi penal şi pe cele de procedură civilă şi penală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul-delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

Guvernul a retras Codurile civil, penal şi pe cele de procedură civilă şi penală, pentru ca acestea să fie reanalizate de specialiştii Ministerului Justiţiei şi rediscutate în cadrul Guvernului şi supuse unor noi runde de consultări, cu specialişti în justiţie.

Ministerul Justiţiei a explicat retragerea Codurilor din Parlament, susţinând că se impunea această procedură pentru a nu fi adoptate tacit de Legislativ, având în vedere scurgerea termenului de 60 de zile de la depunerea lor în Senat, pentru a fi dezbătute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Codurile juridice vor fi dezbătute în procedură accelarată, sperăm să fie adoptate în iunie.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Codurile juridice vor fi dezbătute în procedură accelarată, sperăm să fie adoptate în iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei