Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie şoferi!

Radarele fixe din judeţ, în funcţiune în câteva zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Proiectul de amplasare a radarelor fixe pe cele mai periculoase artere de drum din judeţ va deveni realitate în câteva zile, opt aparate de înregistrare a vitezei fiind deja montate în punctele stabilite în urmă cu câteva luni de zile. Începând de ieri, acestea sunt folosite pentru probe, iar dacă nu vor apărea probleme deosebite sistemul va deveni funcţional de la începutul săptămânii viitoare.

 

Radarele, în Dumbrăveni şi pe sectorul Drăguşeni-Forăşti

Aparatele de măsurare a vitezei, care au drept scop reducerea numărului de accidente rutiere, au fost achiziţionate în baza unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi SC Codec SRL Cluj Napoca, firmă specializată în montarea radarelor fixe.  

În urma negocierilor dintre autorităţile locale şi reprezentanţii firmei clujene, precum şi a sugestiilor date de specialiştii de la Poliţia Rutieră, s-au stabilit opt locaţii în care acestea au fost amplasate.

Patru radare se găsesc pe raza comunei Dumbrăveni, pe DN 29. Alte patru au fost amplasate pe DN 2, pe sectorul Drăguşeni-Forăşti. Mai exact, două sunt dispuse în Drăguşeni, iar câte unul la Roşiori şi Oniceni, sate de pe raza comunei Forăşti.

Au fost alese cele mai periculoase sectoare de drum, acolo unde şoferii circulă cu viteză, respectiv unde există un trafic pietonal mare.

„Avem câte un radar la intrările în comună, unul în zona şcolii şi un al patrulea lângă parc. Sperăm ca şoferii să nu mai depăşească limitele de viteză şi să nu mai avem accidente pe raza localităţii noastre”, a spus Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

La fel de optimist este şi Vasile Cepoi, primarul din Drăguşeni.

„Deja şoferii au văzut aceste radare şi circulă cu mai multă prudenţă, se avertizează unul pe altul şi reduc viteza. Nu vom mai avea accidente şi mai sporim puţin şi bugetul primăriei, cred că şi alţi primari ar trebuie să fie de acord cu această măsură”, a spus acesta.

 

65% din valoarea amenzilor la firma clujeană, restul la primării

După cum am mai relatat în paginile cotidianul nostru, firma din Cluj a făcut toate investiţiile în acest program, suportând şi cheltuielile de amenajare a dispeceratului de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, unde vor fi monitorizate datele preluate din punctele în care sunt montate radarele. La dispecerat, printr-un sistem automat ale căror cheltuieli sunt suportate tot de firma din Cluj, se vor întocmi procesele verbale de amendă, care vor ajunge acasă la şoferi, în plic.

În schimbul acestor investiţii, SC Codec SRL Cluj Napoca va încasa 65% din valoarea amenzilor, restul banilor urmând să ajungă în bugetul primăriilor.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au precizat că vor anunţa în cel mai scurt timp data la care radarele vor începe să fie funcţionale, locaţiile exacte în care se găsesc acestea urmând să fie publicate în presă şi pe internet, pentru a nu se interpreta faptul că se încearcă aplicarea a cât mai multe amenzi.  

Poliţiştii de la circulaţie speră ca cele opt radare să reprezinte doar un început în acest program, care să se extindă la scară cât mai largă în judeţ.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele fixe din judeţ, în funcţiune în câteva zile.
 Vizualizări articol: 6594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Radarele fixe din judeţ, în funcţiune în câteva zile2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam mult pentru firma din Cluj. trimis de
(12 feb 2009, 11:34:43
De ce nu a facut aceste investitii Politia Rutiera?

nu avem nevoie de bani la Buget? de ce sa mearga in BUGETUL unor Smecheri?

In consecinta mi-am luat GPS si am pus locatiile radarelor asa ca nu le voi da bani hotilor aia.
2.   Disperare dupa bani moca. trimis de
(12 feb 2009, 12:05:52
In Draguseni eu am vazut 3 stalpi montati si in Rosiori 2. La ce foamete de bani este in curand o sa avem camere radar din 2 in doi metri si o sa circulam in coloana de la Suceava pana la Bucuresti.
3.   Codec trimis de
(12 feb 2009, 13:09:46
O simpla cautare google dupa "codec cluj" ne lamureste.

Foame de bani... Oare eu daca imi fac firma si vreau sa pun 2 camere pe tronsonul Grup - Sala, o fi de acord politia?
4.   Primari idioti fara scoala trimis de
(12 feb 2009, 13:29:46
CRETINILOR, CUM ATI ACCEPTAT 35% DIN VALOAREA AMENZILOR? PANA CAND????? FIRMA DIN CLUJ ARE PE 1000 DE ANI 65% DIN BANU OAMENILOR CARE INCALCA LEGEA STATULUI???????? ASA SE INTAMPLA CAND SUNT ALESI TOTI RETARDATII CA PRIMARI SI SMECEHERI FOSTI SECURISTI ISI FAC FIRME DE GENU ASTA....CA SA OBTII APROBARE PT A MONTA ASA CEVA ITI TREBUIE AVIZE DE LA MINISTERU DE INTERNE, MAI PRECIS SEMNATURA MINISTRULUI...SPAGI PESTE TOT....CAT CASTIGA LUNAR CEI CARE AUTORIZEAZA CHESTIILE ASTEA? MI-AM FACUT ACTE SA EMIGREZ....VOR RAMANE DOAR PARLAMENTARII IN TARA ASTA...EI AU BANI SA TRAIASCA GENERATII DE ACU INCOLO...NOI TREBUIE SA INDURAM...
5.   Pt toti care sunt impotriva acestor camere..1 trimis de
(12 feb 2009, 15:18:32
Fratilor, de ce sariti la gatul primariilor ca au dat pe 65% din valoarea amenzilor celor care au instalat camerele???? Hai sa va explic de ce au procedat corect. Am sa va dau exemplul Angliei, pentru ca acest tip de camera care il vad in poza se gaseste pe strazile din regat, tara renumita pentru numarul mare de camere de supraveghere. Amenzi se vor lua la inceput foarte multe, pana incepe lumea sa bage la cap ca viteza poate ucide, invatand locatia si stiind ca sunt camere esti mai precaut, ceea ce o sa reduca numarul de accidente. Amenda probabil o sa fie usturatoare, dar va garantez ca va vor face mai responsabili si daca o sa fiti obiectivi o sa le dati dreptate celor care le-au instalat. Am vazut in Londra intr-o zona foarte circulata un banner in care cei de la primarie se laudau ca pe anul 2007-2008 au fost doar 7 amenzi pentru depasirea vitezei, iar daca faci un calcul la ce populatie are aceasta metro**** iti dai seama ca este o reusita a acestor camere.
6.   Pt toti care sunt impotriva acestor camere..2 trimis de
(12 feb 2009, 15:28:20
Deci daca o sa faceti un calcul simplu la 7 amenzi aplicate ce castig ar avea firma ori primaria???? O amenda in Anglia pt depasirea vitezei in loc cu camera e de 80 lire plus 3 puncte. Nu va faceti griji ca acea firma se va imbogati, ceea ce nu voi crede, vedeti doar parte plina a paharului, motivul amplasarii de camere in zone considerate periculoase. Unii nu vor intelege deoarece nu au pierdut pe nimeni drag. Cand o sa vedeti stiri prin presa ca a fost unul prins cu 150 Km in loc de 50 km atunci o sa stiti ca aceste camere au un scop precis, de a selecta soferii de amatori de viteza de soferii profesionisti. Masina trebuie folosita doar in scopul transportului de persoane sau marfuri nu de a face raliuri si de a lua vieti nevinovate. Daca nu-mi dati dreptate atunci timpul o va face. Fiti mai responsabili cand afirmati ceva. Cheltuiala cu camerele o suporta acea firma si are de suportat si logistica, deci faceti calcule si o sa vedeti ca nu au mare lucru de castigat.
7.   +1 trimis de
(12 feb 2009, 16:14:18
pai si normal, cand firma respectiva baga tot ce inseamna tehnologie si restul keltuielilor iar primaria zicea doar "da bine" normal ca firma sa ia un procent mai mare decat primaria. iar daca altii se grabesc de la sv la bucuresti luati avionul fratilor, e mai ieftin decat cumulul de amenzi de pe drum. si daca vreti sa vedeti cum se circula civilizat iesiti din romania inspre vest.
8.   PARTEA PLINA A PROCENTULUI trimis de
(12 feb 2009, 16:41:48
MMMDAAA...

Daca nu esti multumit de camere -nu da bine, daca sesizezi o incalcare grosolana a chivernisirii banului public-esti pus sa vezi partea plina a paharului...

Totusi, mi-ar placea si mie sa vad un baner pe care sa scrie cu lauda ca 35% din valoarea amenzilor pleaca la firma cre monteaza/gestioneaza camerele si 65% la primarie.Dar, distanta de la SUCEAVA la LONDRA este direct proportionala cu diferenta dintre35% si 65%.

UNDE ESTI TU, TEPES, DOAMNE?
9.   Pt DACUL trimis de
(12 feb 2009, 16:51:03
Scuze, dar vad ca esti pornit rau, ceea ce spui tu :"daca sesizezi o incalcare grosolana a chivernisirii banului public-esti pus sa vezi partea plina a paharului...". Tu crezi ca primaria are bani pt asa ceva ???? Te-ai gandit cat ar costa ??? Daca ar fi facut primaria investitia asta ramaneau fara bugetlaughing, vorbim de primariile Dumbraveni si Draguseni nu de primaria Suceava, intelegi ??? Tu in loc sa lauzi ceea ce fac primarii cu bune intentii, le tai macaroana ca nu au negociat mai mult. Nu stiu de ce esti nemultumit, sincer. Ti-am descris situatia din Anglia pentru ca acolo e civilizatie si se intalnesc camere de genul la tot pasul. Crede-ma ca atunci cand lumea o sa priceapa ca nu trebuie sa depaseasca viteza in localitati nu vor mai fi nici amenzi, iar atunci nu are de pierdut decat firma care asigura logistica. Te rog sa fii obiectiv, nu pornit sa-l aduci pe Tepes
10.   Este o prostie trimis de
(12 feb 2009, 17:35:20
Lumea merge incet in dreptul camerelor si apoi unde nu sunt , recuperaza timpul pierdut , adica 150 km/h , a doua , cei din zona nu or sa ia amenezi niciodata , pentru faptul ca stiU ca acolo este camera , a treia , cine este putin atent la drum vede inscriptia 'MONITORIZARE VIDEO" !!! , a parta , hai sa nu comparam Anglia cu Romania , acolo ai autostrazi , ori in Romania , Suceava - Bucuresti il faci prin localitati , fara autostrada , pentru ca cine are de mers 20-30km nu merge cu 150 km/h ci unul care are de facut 800-1000km.a cincea , nu stiu ce mari investitii se mai fac in camere ??? poate cel mult sa-si scoata bani ... succes si fara peripetii AUTO

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei