Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are datorii de 700 de milioane de euro

Joi, 12 Februarie 2009 (17:36:58)
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are datorii de 700 de milioane euro, din care 500 milioane euro reprezintă facturi neachitate, iar 200 de milioane de euro sunt facturi pe care beneficiarii nu le-au emis încă, pentru a nu plăti TVA, a declarat, joi, ministrul de resort, Radu Berceanu.

"La sfârşitul anului 2007, când eu eram ministru, facturile de plătit în anul următor erau de sub 100 de milioane de euro şi acum sunt de 500 de milioane de euro. Eu cred că este o diferenţă importantă. De asemenea, mai sunt facturi care nu au fost emise de constructori, de vreo 200 milioane euro, ca să nu plătească TVA", a spus Berceanu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că firmele de construcţii au preferat să amâne emiterea facturilor pentru lucrări certificate întrucât dacă Ministerul Transporturilor nu achită sumele respective responsabilitatea plăţii TVA le-ar reveni acestora.

Berceanu a precizat că la sfârşitul lunii ianuarie Ministerul Finanţelor Publice a virat în contul Transporturilor circa 500 de milioane de lei, iar în ultimele zile a pus la dispoziţia instituţiei încă 50-60 de milioane de lei.

"Dacă nu plătim datoriile, avem şi penalităţi şi, în plus, ne pot da în judecată, şi executorii judecătoreşti ne mai pot lua un hotel sau o pepinieră la Sinaia, de 55.000 de metri pătraţi. Vom continua să plătim în ritm alert datoriile, în funcţie de sumele primite de la Ministerul Finanţelor", a completat Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are datorii de 700 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are datorii de 700 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei