Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFP va intermedia discuţiile dintre băncile locale şi BERD sau BEI pentru sprijin financiar

Joi, 12 Februarie 2009 (17:38:35)
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va media discuţiile dintre băncile de pe piaţa locală şi instituţiile financiare internaţionale (BEI, BERD), care vor viza sprijin financiar pentru proiecte cu impact în economia reală, a declarat joi, într-un comunicat ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.

"Ministerul Finanţelor Publice a demarat deja un proces de intermediere a discuţiilor între instituţiile financiare internaţionale (BEI, BERD) şi băncile comerciale din România în vederea susţinerii financiare a proiectelor cu impact în economia reală", a spus Pogea.

Ministrul a explicat că fondurile vor fi acordate pentru proiecte la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, al companiilor medii şi mari, autorităţilor publice locale şi pentru susţinerea exportatorilor.

Pogea s-a întâlnit joi cu ministrul de Finanţe din Austria, Joseph Proll, care s-a aflat într-o vizită oficială în România.

Proll a subliniat rolul important pe care îl joacă instituţiile financiare internaţionale în vederea asigurării unei lichidităţi corespunzătoare şi, în special, a menţinerii stabilităţii financiare în ţările gazdă. El a mai precizat că a discutat cu autorităţile române despre reducerea ratei rezervelor minime obligatorii şi de stabilitate monetară.

În cadrul discuţiilor, oficialul austriac a mai spus că, ţara sa a alocat un pachet financiar de susţinere a sistemului bancar din Austria, de 100 miliarde euro, iar băncile din România vor profita, "cu siguranţă", în mod indirect de această finanţare.

Tot joi, Proll s-a mai întâlnit şi cu guvernatorul guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu care a discutat despre unele chestiuni importante şi pentru băncile-mamă, în primul rând asigurarea lichidităţii pe piaţa locală, apoi dorinţa Austriei de stabilitate în sectorului monetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFP va intermedia discuţiile dintre băncile locale şi BERD sau BEI pentru sprijin financiar.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFP va intermedia discuţiile dintre băncile locale şi BERD sau BEI pentru sprijin financiar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei