Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reglementări

Medicii de gardă din Unitatea de Primire a Urgenţelor au voie să facă internări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Disfuncţionalităţile dintre Unităţile de Primire a Urgenţelor şi secţiile din spitale ar putea fi eliminate din martie, când vor fi puse în aplicare o serie de reglementări menite să asigure, în opinia ministrului Sănătăţii Ion Bazac, “soluţii pentru o îngrijire sigură şi fără riscuri”.

Astfel, potrivit noilor norme de lucru, pacienţii în stare critică vor fi internaţi obligatoriu, iar medicul de gardă de la UPU are voie să decidă spitalizarea, chiar dacă nu are acceptul specialiştilor.

În cazul în care în secţia în care se consideră necesară internarea nu mai există paturi libere, bolnavul va fi internat temporar, până la eliberarea unui loc, într-o secţie înrudită. În situaţii excepţionale, pacientul poate fi internat cu acordul medicului-şef de la UPU şi a conducerii spitalului, iar politraumatizaţii vor fi internaţi obligatoriu, în primele 24 de ore, în secţiile de chirurgie generală, sau prin acestea, la ATI.

 

Număr insuficient de medici la UPU

Din martie, va trebui să existe şi un salon de „observaţie”, cu un număr minim de paturi tampon, pentru maxim 24 de ore, urmând ca o comisie să decidă ulterior necesitatea internării. Tot de atunci, cel puţin 5% din paturile spitalului vor fi alocate, la intrarea în gardă, pentru necesităţile UPU, responsabilitatea raportării locurilor libere, până la ora 12, revenind medicului şef de secţie.

Ieri, în conferinţă de presă, directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a arătat că măsurile dispuse de ministerul de resort nu vor fi dificil de pus în practică, întrucât în unitatea pe care o conduce medicii de la UPU colaborează destul de bine cu cei care îşi desfăşoară activitatea în secţii. În plus, potrivit medicului, Unitatea de Primire a Urgenţelor dispune încă de la înfiinţare de o compartimentare pe servicii corectă, care permite şi funcţionarea salonului de observaţie.

Dr. Motan a spus că singurul neajuns major îl reprezintă lipsa resurselor umane de la UPU, unde raportul dintre numărul de medici şi cel de prezentări este inegal.

 

Motan: „Spitalul Suceava s-a transformat într-o Policlinică Judeţeană”

Directorul medical a explicat că în acest sector lucrează şapte medici, deşi necesarul ar fi de 19, care investighează circa 60.000 de pacienţi pe an, majoritatea reprezentând însă cazuri care ar trebui tratate de medicii de familie sau de cei din ambulatorii.

„Într-o tură sunt numai doi medici, dintre care doar unul specialist în urgenţe. Marţi, de exemplu, din 100 de cazuri prezentate până la ora prânzului, numai unul a fost urgenţă reală”, a spus Motan, subliniind că Spitalul Suceava s-a transformat într-o Policlinică Judeţeană, context în care a solicitat medicilor şi pacienţilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu mai epuizeze inutil resursele acestei unităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de gardă din Unitatea de Primire a Urgenţelor au voie să facă internări.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Medicii de gardă din Unitatea de Primire a Urgenţelor au voie să facă internări3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei