Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Sorin Popescu a fost numit prefect al judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Judeţul Suceava are un nou prefect, în persoana fostului şef al Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Popescu. În cadrul şedinţei de ieri, Guvernul României a emis o hotărâre de numire a lui Sorin Popescu în funcţia de prefect, acesta urmând să-l înlocuiască pe Ovidiu Doroftei, care ocupa această funcţie cu titlu interimar. Învestirea în funcţie a noului prefect este programată pentru ziua de vineri, 13 februarie 2009. După numirea în postul de prefect, Sorin Popescu a declarat că decizia Guvernului îl onorează şi că va reprezenta Executivul cu „loialitate şi corectitudine, pentru o colaborare bună şi onestă cu toate instituţiile locale. De asemenea, împreună cu echipa de la Prefectura Suceava vom avea ca preocupare respectarea legalităţii în judeţul Suceava”.

Noul prefect al judeţului Suceava a absolvit Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, după care a lucrat în cadrul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice – Hemeiuş, Bacău. Sorin Popescu a mai fost şi inginer-şef formaţie în cadrul pepinierei silvice Salcea, apoi responsabil de departamentul fond forestier din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, după care a activat ca şi consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava. După acest moment, Sorin Popescu a ocupat funcţia de şef birou Cadastru Forestier din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, apoi, din anul 2002, şef Ocol Silvic Tomnatic, iar din iunie 2004 a fost numit şef al Ocolului Silvic Frasin. La începutul anului 2005, Sorin Popescu a fost numit director al Direcţiei Silvice Suceava, funcţie pe care a ocupat-o până în februarie 2007. După ce a părăsit funcţia de director al Direcţiei Silvice Suceava, Popescu s-a reîntors la conducerea Ocolului Silvic din Frasin.

La începutul acestei săptămâni, Sorin Popescu a promovat examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Suceava, intrând astfel în rândul funcţionarilor publici, condiţie obligatorie pentru a putea fi numit prefect.

Desemnarea unui nou prefect al judeţului Suceava deschide drumul pentru înlocuirea din funcţie a actualilor subprefecţi, Angela Zarojanu şi Dumitru Paşniciuc. Pentru cele două funcţii, care, conform protocolului judeţean dintre PD-L şi PSD, au revenit social democraţilor, au fost propuşi fostul primar din Vatra Dornei, Constantin Huţanu, şi fostul director al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, actualul consilier local Eugen Girigan.

 

Ovidiu Doroftei: „Îi urez succes noului prefect”

În ceea ce-l priveşte pe prefectul în funcţie, Ovidiu Doroftei, acesta a precizat că se aştepta să fie înlocuit din funcţie, având în vedere că ocupa acest post cu titlu interimar. Doroftei a precizat că în perioada de patru luni, cât a ocupat funcţia de prefect al judeţului, a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit obiectivele pe care şi-a le-a propus să le realizeze. El a făcut referire la mutarea Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto în incinta Iulius Mall Suceava, reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile din vara anului 2008 şi organizarea în bune condiţii a alegerilor parlamentare din toamna anului trecut.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în acest mandat de prefect. Sunt mulţumit de rezultatele înregistrate în acest mandat interimar şi vreau să-i urez succes noului prefect”, a spus Doroftei.

 

Flutur: „Voi avea o colaborare foarte bună cu domnul Popescu”

La rândul său, preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că este convins că va avea o colaborare foarte bună cu noul prefect al judeţului. Flutur a subliniat faptul că viitorul prefect al judeţului nu provine din mediul politic, el nefiind membru al vreunui partid.

„Este un om pe care îl cunosc foarte bine. Nu a făcut politică, cunoaşte foarte bine judeţul Suceava, şi cu siguranţă este persoana potrivită pentru această funcţie. Am avut o colaborare foarte bună în perioada în care eu eram ministru al Agriculturii, iar el era şef al Direcţiei Silvice Suceava. Şi sunt convins că voi avea o colaborare foarte bună cu domnul Popescu”, a spus Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Popescu a fost numit prefect al judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Sorin Popescu a fost numit prefect al judeţului Suceava4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur: ,,Voi avea o colaborare foarte buna cu domn trimis de
(12 feb 2009, 14:00:09
deci cumatria s-a realizat.finul d-lui flutur a ajuns prefect.cit despre colaborare e bine stiut ca ferma de la dragoiesti a d-lui prefect e facuta cu banii ministerului agriculturii condus de nasul flutur.doar rudele au acces la programe guvernamentale.dom presedinte cit a lucrat la directia silvica a concesionat padurile in favoarea austriecilor de la egger unde director este alt fin , tofan.

deci judetul e condus de o mare cumarie SUCEAVA = UN MARE OCOL SILVIC
2.   Felicitari dragi munteni trimis de
(12 feb 2009, 15:23:33
m-am bucurat foarte mult la aflarea vesti ca domnul sorin popescu este numit de catre guvernul romaniei in calitatea de prefect al judetului suceava. in sfarsit si muntenii sunt reprezentati atat la nivel centrac cat si la cel local de un om care cunoaste cu adevarat problemele locuitorilor din zona de munte. speram ca in acest fel cei care conduc acum destinele judetului suceava sa se indrepte cu fata care cei care locuiesc in aceasta parte suberba a bucovinei. atat dl flutur cat si dl popescu cred ac vor incerca sa dea o mai mare importanta aceste parti a judetului si speram ca partea muntoasa sa arate in scurt timp mult mai bine si sa le dea o sansa oamenilor de aici sa traiasca mai bine. asteptam ca sa acorde o sansa cailor de comunicare; atat drumurilor care sunt intr-o stare deplorabila dar si accesul la telefonia fixa... internet dar si creearea de locuri de munca... SUCCES TUTUROR asteptam fapte cu criticile mai tarziu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei