Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu:Nu aş putea spune că în PNL se discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie

Luni, 9 Februarie 2009 (16:16:28)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu ar putea spune că la ora actuală în partid se discută despre susţinerea unui candidat independent la prezidenţiale, reiterând că liberalii nu susţin nici ideea Institutului Şincai privind "candidatul unic" împotriva lui Băsescu.

Întrebat dacă se discută în partid despre susţinerea unui candidat independent la preşedinţie, Tăriceanu a menţionat că liberalii nu au început o discuţie în acest sens.

"Nu aş putea să spun că se discută pentru că alegerile pentru preşedinţia României, sunt totuşi destul de departe. Nu a început o discuţie în acest sens", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a reiterat că nu agrează nici propunerea Institutului Şincai pentru susţineera unui candidat unic la prezidenţiale. "Nu agreez nici eu nici colegii mei ideea lansată de Institutul Şincai cu susţinerea unui candidat unic, pentru noi nu este o soluţie pe care să o agreăm", a afirmat liderul PNL.

Întrebat cum comentează teoria lansată de Bogdan Olteanu privind "candidatul de tip Oprescu", Tăriceanu a spus că este cazul să comenteze afirmaţiile unui coleg de partid.

"Nu mai continuaţi... Mi se cere de foarte multe ori să comentez declaraţiile făcute de alţii şi nu vreau să intru în această postur. Acuma să comentez şi declaraţiile făcute de un coleg de-al meu....Chiar nu cred că este necesar", a conchis Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi debarcat dacă ar apărea un candidat independent "tip Oprescu", menţionând că şi PNL ar putea lua în calcul varianta unui candidat din afara partidului pe modelul Stolojan din 2000.

"Pentru ca Traian Băsescu să poată fi debarcat de la Cotroceni, nu sunt necesari doar contracandidaţii de la PSD, PNL, ci un candidat care să ia voturi de la toţi., dar mai ales să ia voturi de la PDL, pentru că la PDL sunt cei mai convinşi alegători. Un candidat de «tip Sorin Oprescu» este esenţial", a susţinut Bogdan Olteanu.

Liberalul a afirmat că ar fi necesară apariţia unui candidat "tip Sorin Oprescu", adică unul care să "rupă" voturi de la toate partidele şi, mai ales, de la PDL. Pentru a avea şanse cât mai mari, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, contracandidatul lui Băsescu trebuie să fie conform opţiunii populare. Ca atare, potrivit spuselor sale, PNL ia în calcul şi alternativa susţinerii unui candidat din afara partidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu:Nu aş putea spune că în PNL se discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu:Nu aş putea spune că în PNL se discută susţinerea unui candidat independent la preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei