Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc susţine că Guvernul a achitat deja 30% din datoria de 2,1 miliarde euro către agenţi economici

Luni, 9 Februarie 2009 (21:06:29)
Guvernul a achitat deja 30% din datoria de 2,1 miliarde euro către agenţii economici, pentru facturi restante şi lucrări recepţionate şi nefacturate, iar programul de achitare a datoriilor va continua, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, premierul Emil Boc.

"Este vorba de o datorie de 2,1 miliarde de euro, din care am achitat deja 30%. Astăzi, am achitat 30% din valoarea datoriilor restante. Este un efort bugetar important, dar ne-am dat seama că, dacă nu luăm acum această măsură, statul devine principalul factor de blocare al economiei româneşti şi de afectare a activităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii. Aşa cum am spus, acest program de achitare a datoriilor va continua, fiind o prioritate a Guvernului pe care îl reprezint", a spus Boc.

O treime din suma de 2,1 miliarde de euro reprezintă circa 700 de milioane de euro, respectiv aproape trei miliarde de lei la cursul BNR de luni, 4,2450 lei/euro.

Premierul a participat, luni, la dezbaterile politice din plenul Camerei Deputaţilor cu tema "Problematica IMM-urilor şi a mediului de afaceri din România".

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, luni, că Guvernul a plătit, în perioada 26 ianuarie-5 februarie, facturi restante către sectorul privat de 1,2 miliarde de lei, menţionând că decontarea facturilor are încă o viteză redusă şi există blocaje la nivelul ordonatorilor principali de credite.

"Două miliarde de euro reprezintă facturile care sunt la scadenţă. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă statul este să-şi onoreze obligaţiile pentru că multe dintre acestea se derulează prin sistemul bancar. (...) Oricine blochează accesul banilor publici datoraţi sectorului privat va răspunde într-un fel sau altul", a spus Pogea.

Guvernul a anunţat, la sfârşitul anului trecut, că va plăti eşalonat, până la sfârşitul lunii martie, facturile emise şi neachitate până la finele anului 2008, în valoare totală de 3,05 miliarde de lei, incluzând doar lucrările recepţionate şi facturate.

Mai mult de jumătate dintre facturile neachitate până la 31 decembrie reprezintă datorii ale Ministerului Transporturilor (60,5%), pe lista restanţierilor mai figurând Ministerul Educaţiei (23,78%), CNAS (10,93%) şi Ministerul Apărării (4,79%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc susţine că Guvernul a achitat deja 30% din datoria de 2,1 miliarde euro către agenţi economici.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc susţine că Guvernul a achitat deja 30% din datoria de 2,1 miliarde euro către agenţi economici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei