Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Parlamentul va decide joi cumulul de funcţii în cazul vicepremierului Nica

Luni, 9 Februarie 2009 (13:26:26)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că în urma discuţiilor din coaliţie s-a stabilit ca Parlamentul să voteze, cel mai probabil joi, în plen, cumulul de funcţii în cazul vicepremierului Dan Nica, desemnat şi ministru interimar al Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni,că scrisoarea premierului Emil Boc pentru analizarea situaţiei legate de cumulul de funcţii guvernamentale deţinute de Dan Nica, va fi analizată joi de Parlament.

El a afirmat că problema ivită în urma cumulării de Dan Nica a funcţiei de vicepremier şi a celei de ministru al Administraţiei şi Internelor va fi dezbătută şi rezolvată de cele două Camere ale Parlamentului.

Geoană a respins ipoteza potrivit căreia PSD ar putea decide să renunţe la funcţia de vicepremier, care să dispară şi din organigrama Guvernului, pentru ca PSD şi PDL să aibă reprezentare paritară în Executiv.

Liderul PSD a spus că problema parităţii în structura de vârf a Executivului ar putea fi rezolvată prin atribuirea rangului de ministru secretarului de stat de la Departamentul pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş.

Geoană a afirmat că această problemă ar putea fi rezolvată printr-o nouă organigramă a Guvernului, însă nu a dat detalii legate de data la care această organigramă ar putea fi făcută.

Premierul Emil Boc a cerut, săptămâna trecută, organizarea unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului pentru ca Dan Nica să poată îndeplini, cumulativ, atât funcţia de viceprim-ministru, cât şi pe cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.

În scrisoarea adresată preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, aflată în posesia MEDIAFAX, şeful Guvernului aminteşte că Liviu Dragnea şi-a anunţat public demisia de la conducerea MAI la 2 februarie 2009, demisia fiind înregistrată în aceeaşi zi la cabinetul primului-ministru.

În document se arată totodată că, potrivit articolului 85 din Constituţie, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. De asemenea, dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele va putea exercita această atribuţie numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

"Ţinând seama de cele prezentate, propunem numirea lui Dan Nica în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Administraţiei şi Internelor. Având în vedere faptul că, prin propunerea formulată se schimbă structura Guvernului, vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile necesare în vederea organizării unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului în ceea ce priveşte numirea lui Dan Nica în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Administraţiei şi Internelor", se arată în scrisoarea premierului.

Scrisoarea semnată de Emil Boc urmează să fie discutată de Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.

Premierul Emil Boc a transmis, miercuri, Preşedinţiei, propunerea de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor şi a sesizat cele două Camere parlamentare în vederea modificării structurii Guvernului, astfel încât Nica să cumuleze funcţia de vicepremier cu cea de ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul de numire a lui Dan Nica în funcţia de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, precum şi eliberarea din funcţia de ministru a lui Liviu Dragnea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Parlamentul va decide joi cumulul de funcţii în cazul vicepremierului Nica .
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Parlamentul va decide joi cumulul de funcţii în cazul vicepremierului Nica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei