Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană : Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică, responsabilitatea îi revine lui Nica

Luni, 9 Februarie 2009 (13:24:04)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică, responsabilitatea revenindu-i noului ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Geoană a spus că problema desemnării şefului Direcţiei Generale de Informaţie şi Protecţie Internă nu va fi abordată în Biroul Permament Naţional al PSD de luni, întrucât această desemnarea nu va fi una politică.

El a afirmat că noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, după ce va fi instalat oficial în funcţie, va face nominalizările pentru funcţiile de secretari de stat în MAI şi pentru şefia DGIPI.

Întrebat dacă se mai justifică motivul pentru care a demisionat Liviu Dragnea din funcţia de ministru al Internelor (bugetul insuficient – n.r.), în condiţiile în care noul ministru a spus că MAI dispune de resursele bugetare necesare, Geoană a afirmat că resursele pentru administraţia locală sunt cuprinse în bugetele mai multor ministere.

Conducerea PSD a decis, pe 4 februarie, să renunţe la propunerile făcute până la acest moment pentru un post de secretar de stat în MAI şi pentru şefia DGIPI, urmând ca social-democraţii să facă alte nominalizări.

Conducerea PSD îi avizase iniţial pe Ionel Georgescu pentru DGIPI şi pe Mincu Silvestru pentru postul de secretar de stat în MAI, iar, potrivit unor surse din partid, aceste nominalizări au fost una dintre cauzele demisiei lui Liviu Dragnea de la conducerea MAI.

Liderul PSD Mircea Geoană declara, săptămâna trecută, că propunerea lui Ionel Georgescu pentru şefia DGIPI a fost trimisă premierului Emil Boc, care însă a percizat că nu a primit nimic şi nu ştie cine este Georgescu.

PSD a stabilit, în urma discuţiilor din BPN, dar şi a celor dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu, anterior nominalizării lui Dan Nica pentru MAI, să propună pentru şefia DGIPI o persoană din interiorul Direcţiei, dar şi fostul procuror general Ilie Botoş ar putea fi o variantă.

Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii PSD au agreat, înaintea nominalizării lui Dan Nica pentru preluarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca la şefia DGIPI să nominalizeze o persoană din interiorul Direcţiei.

Odată cu propunerea oficială a lui Nica pentru MAI, liderii PSD au decis să renunţe la propunerea anterioară pentru DGIPI, Ionel Georgescu.

Sursele citate au arătat că, în contextul deciziei PSD cu privire la şefia DGIPI, fostul procuror general Ilie Botoş reprezintă o variantă teoretică pentru conducerea Direcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană : Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică, responsabilitatea îi revine lui Nica.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană : Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică, responsabilitatea îi revine lui Nica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei