Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Orice acord de finanţare va presupune costuri de sute de milioane de euro

Luni, 9 Februarie 2009 (13:30:19)
Un acord cu o instituţie internaţională ar presupune costuri de câteva sute de milioane de euro, pe care România le va suporta în viitor, fără să se cunoască, în acest moment, ce gol de finanţare va avea sectorul privat, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

"Cum ar fi ca o bancă centrală sau un guvern să se împrumute? Ca să ce?... Să acopere un gol de finanţare al sectorului privat care nu se ştie cât de mare este? (...) La un acord apar costuri de sute de milioane de euro, care se vor resimţi în viitor. Cineva le va plăti", a afirmat Isărescu la întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi reprezentanţii băncilor.

El a menţionat însă că dacă o parte a băncilor comerciale "nu vor putea să rostogolească toate liniile de finanţare" şi va apărea o scădere a creditării fără a fi compensată de băncile româneşti, atunci s-ar putea observa o scădere a economiei şi o creştere a deficitului, ceea ce ar crea probleme.

"Suntem deschişi la ideea unei finanţări externe, dar nu pe picior. Discuţiile să se facă pe o bază solidă. Avem o primă bază de evaluare şi solicităm o corelare şi din partea băncilor comerciale şi a specialiştilor interni şi externi", a spus Isărescu.

Guvernatorul a recunoscut că datoria privată pe termen scurt este mare, dar a reamintit că sumele sunt concentrate la câteva bănci şi câteva corporaţii mari.

El a mai atras atenţia să nu se mai creze confuzie şi să se discute distinct despre datoria publică aflată la cele mai mici niveluri din Europa şi datoria privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Orice acord de finanţare va presupune costuri de sute de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Orice acord de finanţare va presupune costuri de sute de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei