Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Eu nu sunt Băsescu, îl pun pe Boc să gândească şi să spună către ce se îndreaptă bugetul

Luni, 9 Februarie 2009 (16:15:12)
Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul BPC, că el nu este preşedintele Băsescu şi nu-i cere lui premierului Boc să repete ce spune el, ci îl roagă să gândească şi să spună către ce se îndreptă bugetul propus, având în vedere că în proiect există "neconcordanţe flagrante".

"Sunt nişte neconcordanţe flagrante la care Guvernul trebuie să dea nişte răspunsuri pe care până acum nu a fost capabil să le furnizeze. Odată cu aprobarea bugetului dată de Guvern trebuia prezentat un plan anticriză. Domnul Boc a învăţat ceva: după ce i-am spus de zece ori: "Dom'ne, spune ce fel de buget este, către ce se îndreaptă?", a început să facă cum face cu Băsescu, numai că eu nu sunt Băsescu, nu îl pun să repete ce spun eu, ci îl rog să gândească", a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele PNL a menţionat că îl roagă pe premier că să demonstreze ce urmăreşte buget său, "nu numai cu panglici ieftine de propagandă, ci să demonstreze că acest buget se îndreaptă către stimularea creării locurilor de muncă sau creşterea economică sau ceva".

El a explicat că bugetul trebuie să includă măsurile anticriză, pentru că aceste "măsuri sunt de natură economică, şi nu discursivă cum crede Emil Boc".

În ce priveşte neconcordanţele flagrante din buget, Tăriceanu a spus că la o primă lectură proiectul conţine "nişte cifre, departe nu de ceea ce au promis, ci de ceea ce a fost bugetul până la finele anului 2008".

"Agricultura depăşise 3% din PIB (în guvernarea liberală-n.r.), acum pentru agricultură se vor aloca numai 1,5 din PIB. Pentru cercetare, cultură, sunt diminuări extraordinar de mari. Sunt şi lucruri care stârnesc multă nedumerire. Veniturile la buget sunt prevăzute să crească cu 24% faţă de anul 2008 în condiţiile în care creşterea economică previzionată de buget este de 2,5%", a spus liderul liberalilor.

El a anunţat, în acest context, că parlamentarii PNL încep "să lucreze de astăzi ( luni, n.r.) la pregătirea de amendamente la buget".

În plus, fostul premier a ţinut să critice măsura privind tăierea orelor suplimentare, adăugând că nu crede că această măsură reprezintă e "o politică destinată motivării muncii".

"Nu mai suntem în epoca socialistă când se făcea muncă voluntară, adică prost, de mântuială. Suntem într-o altă perioadă, într-un sistem de economie de piaţă. (...) Trebuie ca munca să fie răsplătită şi motivată", a conchis Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Eu nu sunt Băsescu, îl pun pe Boc să gândească şi să spună către ce se îndreaptă bugetul.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Eu nu sunt Băsescu, îl pun pe Boc să gândească şi să spună către ce se îndreaptă bugetul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei