Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prunele sunt noile "super-alimente"

Prunele ar trebui considerate nişte "super-alimente", deoarece un singur fruct conţine o cantitate asemănătoare de antioxidanţi ca un pumn de afine, recunoscute pentru calităţile lor de prevenire a bolilor grave, precum cancerul, potrivit cercetătorilor americani, citaţi de telegraph.co.uk.

Afinele sunt recunoscute pentru calităţile sănătoase ale antioxidanţilor pe care îi conţin, despre care unele studii susţin că ajută la prevenirea anumitor maladii.

David Byrne, din partea AgriLife Research, filială a Texas A&M University System, a declarat că testele au demonstrat faptul că o singură prună conţine aceeaşi cantitate de antioxidanţi ca un pumn de afine.

Antioxidanţii sunt molecule care pot să încetinească sau chiar să prevină producerea radicalilor liberi, care au efecte nocive asupra celulelor din organism.

Luis Cisneros, unul dintre coautorii studiului, a declarat: "Afinele au de acum o concurenţă serioasă".

"Oamenii tind să mănânce doar câteva afine, din când în când, câteva în cerealele de la micul-dejun sau în salate de fructe. Oamenii au, însă, aceleaşi beneficii de fiecare dată când mănâncă o prună întreagă", a adăugat Cisneros.

Catherine Collins, dietetician şef la St George's Hospital din Londra, a primit cu bucurie această descoperire. "Prunele sunt foarte bune pentru oameni, deoarece nu sunt deloc scumpe. Dacă fiecare om ar mânca două sau trei prune mici pe zi, ar fi foarte bine", a declarat Collins.

Afinele au un preţ de trei ori mai mare decât prunele, a explicat Collins.

Byrne a declarat că rezultatele testelor efectuate au relevat faptul că fitonutrimentele din prune ar putea să inhibe dezvoltarea celulelor canceroase mamare, fără să provoace efecte secundare adverse în privinţa dezvoltării celulelor sănătoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prunele sunt noile "super-alimente".
 Vizualizări articol: 2138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Prunele sunt noile "super-alimente"3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De la noi trimis de
( 9 feb 2009, 14:31:08
Citind ca "face bine pruna", badea Gheorge un personaj cu accentuate preocupari nutritioniste care are un regim alimentar foarte echilibrat si sanatos a ajuns la concluzia ca trebuie sa mareasa consumul de prune �n familia sa. Pentru a fi mai usor de urmat acest regim alimentar, badea Georghe s-a gandit sa consume prunele sub forma de sirop putin fermentat si distilat, asa dupa calcule cam 1,5 - 2 litri pe zi. Sub sloganul SANATATE cinstea fiecare paharhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei