Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko Bela: Entuziasmul PSD de a nu accepta UDMR în Guvern ne jigneşte, lucrurile devin negative

Miercuri, 10 Decembrie 2008 (18:21:14)
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că "entuziasmul" PSD de a nu dori UDMR într-o formulă guvernamentală îi jigneşte ca lideri ai partidului şi ca maghiari, arătând că "lucrurile încep să devină foarte negative" şi cu "tentă xenofobă".

Marko Bela a spus că la început a crezut că PSD a adoptat "o decizie de ordin tactic", dorind, prin excluderea UDMR din formula de guvern, să "condiţioneze" cu ceva participarea lor într-o coaliţie şi să ridice preţul prezenţei lor în Guvern.

"Deja s-a depăşit această idee tactică, şi lucrurile încep să devină foarte negative din punctul nostru de vedere. Acest entuziasm ne jigneşte pe noi ca lideri ai Uniunii şi pe noi ca maghiari", a spus preşedintele UDMR.

El a arătat că "declaraţiile PSD-ului au, deja, o anumită tentă xenofobă. "Aş sugera celor din PSD un echilibru în privinţa relaţiilor cu UDMR şi în privinţa acestei probleme delicate a relaţiilor interetnice", a spus Marko Bela.

În opinia liderului UDMR, PSD a luat "o decizie pripită şi nechibzuită, a reuşit să intre pe o stradă cu sens unic din care nu mai pot ieşi şi prin noi şi noi declaraţii, otrăvesc relaţiile dintre cele două partide".

"Noi nu am încercat să avem o polemică cu PSD", a spus Marko Bela, adăugând că "este pentru prima dată când liderii social-democraţi dau dovadă de o anumită iritare".

Întrebat cum comentează declaraţiile liderului PSD, Mircea Geoană, potrivit cărora , dacă nu se va respecta condiţia PSD ca UDMR să nu fie la guvernare, atunci nu va mai fi nici guvern PSD-PDL, Marko Bela a răspuns: "Domnia sa nu îşi dă seama că exagerează din ce în ce nmai mult şi nu înţeleg de ce devine un adept vehenment al acestei decizii proaste, de a nu colabora cu UDMR".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a venit cu o nuanţare, miercuri, după afirmaţiile făcute la Senat, la finalul negocierilor PSD-PDL pentru o formulă guvernamentală, subliniind că, dacă nu se va respecta condiţia PSD ca UDMR să nu fie la guvernare, atunci nu va mai fi nici guvern PSD-PDL.

Geoană a spus că dacă nu se respectă condiţia PSD, ca într-o eventuală formulă de guvernare PSD-PDL, să nu fie cooptată şi UDMR, atunci nu va fi nici guvern PSD-PDL.

Liderul PSD a făcut aceste precizări în timp ce pleca de la Senat, după ce făcuse, cu câteva minute înainte, o declaraţie de presă ca urmare a unei noi runde de negocieri PSD-PDL.

Şi în declaraţia care a urmat negocierilor Geoană a vorbit de UDMR, precizând că mandatul explicit primit de conducerea PSD din partea Comitetului Executiv Central a fost să negocieze o formulă de guvernare care să excludă UDMR. El a arătat, atunci, că punctul de vedere al social-democraţilor este "extrem de clar" – o eventuală formulă de guvernare să se realizeze doar în jurul PSD şi PDL, fără UDMR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko Bela: Entuziasmul PSD de a nu accepta UDMR în Guvern ne jigneşte, lucrurile devin negative.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko Bela: Entuziasmul PSD de a nu accepta UDMR în Guvern ne jigneşte, lucrurile devin negative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei