Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Produsele din Ucraina vândute în pieţe, pericol pentru sănătatea sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Produsele alimentare din Ucraina, comercializate în pieţele din Suceava fără a trece de un control sanitar-veterinar care să ateste că sunt bune pentru consum, reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea populaţiei, a avertizat doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Acesta a anunţat că în această săptămână, cu ocazia Săptămânii Veterinare Europene, inspectorii sanitar-veterinari vor organiza acţiuni de control intense, în scopul de a diminua cantitatea de produse trecute ilegal peste graniţă, mai ales a celor de origine animală.  

Concret, se vor înteţi controalele la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe unde este introdusă marfa în judeţ, şi vor fi organizate razii în pieţele în care aceasta se vinde. Dulgheru a explicat că aducerea acestor produse neverificate în Suceava prezintă două mari pericole: primul, îmbolnăvirea populaţiei dacă marfa este alterată, şi al doilea, în strânsă legătură cu primul, introducerea de boli infecţioase de origine animală în ţară, şi, implicit, şi în spaţiul UE.

El a arătat că fiecare persoană are dreptul de a trece peste graniţă până într-un kilogram de produse alimentare de origine animală şi lactate.

 

Comerţul cu marfă din Ucraina, în floare în pieţele din Suceava

Nu mai este un secret pentru nimeni că marfă de acest gen se vinde, în Piaţa Mare sau în Bazarul din municipiul Suceava. După cum am putut vedea ieri în doar câteva minute, piaţa din centrul oraşului este un adevărat rai al comercianţilor cu marfă din Ucraina. Şniţele de pui, conserve, batoane de brânză topită, şi chiar măsline vărsate, toate pot fi achiziţionate la un preţ sub cel al pieţei, fără ca nimeni însă să poată garanta dacă acestea sunt în termenul lor de garanţie ori nu s-au alterat din cauza condiţiilor de păstrare.

„Am reuşit să oprim într-o oarecare măsură acest fenomen în Piaţa Mică din oraş şi sperăm să realizăm acelaşi lucru în toate pieţele din judeţ. Important este ca oamenii să nu mai achiziţioneze astfel de produse şi să ne sesizeze dacă cumpără marfă alterată”, a declarat Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produsele din Ucraina vândute în pieţe, pericol pentru sănătatea sucevenilor.
 Vizualizări articol: 3077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Produsele din Ucraina vândute în pieţe, pericol pentru sănătatea sucevenilor2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PANA ACUM UNDE A FOST DSV SI OPC trimis de
(10 dec 2008, 16:32:10
DE ATATIA ANI SE STIE CA ACESTI OAMENI CARE COMERCIALIZEAZA PRODUSE IN PIATA MARE NU EMIT BONURI FISCALE SI NICI NU AU PT TOATE PRODUSELE ACTE DE PROVENIENTA. ASADAR SUCEVENII SE INTREABA CINE II PROTEJEAZA SI II LASA SA VANDA DE ATATA TIMP ???

CINE STIE RASPUNSUL PRIMESTE LAPTE PRAF UCRAINEAN ..........
2.   De parca nu stiam trimis de
(10 dec 2008, 18:03:37
La mama lor acasa, astea se vand in soare, praf, intre picioarele trecatorilor si bataile de aripi ale gazoaielor! Niste mizerabili.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei