Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De la o instanţă la alta

Soarta lui Marcel Cuşnir, patronul de la „Total Chagall”, decisă astă-noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Zi grea pentru patronul clubului „Total Chagall”, Marcel Cuşnir, care, din arestul poliţiei, a fost nevoit să se prezinte, ieri, în faţa a două instanţe de judecată, una la Bucureşti, cealaltă la Suceava, pentru a-şi susţine nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse de autorităţile din Germania, privind mai multe infracţiuni de tentativă de omor, tâlhărie şi vătămare corporală gravă.

Până aseară, la ora închiderii ziarului, şedinţa de judecată în care se analiza cererea de aprobare a mandatului european de arestare nu luase sfârşit, motiv pentru care vom reveni în numărul de mâine cu amănunte suplimentare despre acest caz.

 

Marcel Cuşnir a fost adus la sediul Curţii de Apel Suceava în jurul orei 16:30.

Apărătorul patronului de la „Total Chagall”, avocatul ieşean Marius Striblea, a cerut completului de judecată fixarea unui nou termen, pentru a avea timp să consulte mandatul european de arestare emis pe numele clientului său şi să-şi formuleze apărarea împreună cu acesta. Cererea a fost aprobată, fiind fixat un nou termen, la 18:30.

Două ore mai târziu, avocatul Striblea a venit cu o nouă cerere, aceea de a fi înlocuită măsura arestării preventive a clientului său cu obligativitatea de a nu părăsi ţara.

Deşi la Suceava nu se primise nimic oficial, Marius Striblea aflase deja şi le-a comunicat judecătorilor că, în urma recursului făcut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, clientul său fusese pus în libertate.

 

„Acest mandat este o bătaie de joc la adresa demnităţii umane”

Striblea a susţinut că nu vede nici un motiv pentru care clientul său să nu poată fi cercetat în stare de libertate pentru acuzaţiile care i se aduc, mai ales că acestea privesc o faptă comisă acum aproape 16 ani.

„De ce a dormit Germania până acum... Sunt aproape 16 ani. Dacă era aşa de important acest dosar pentru ei, de ce nu l-au înşfăcat pe clientul nostru (n.r.-Marcel Cuşnir) de nenumăratele ori în care a fost în Germania de atunci. Acest mandat este o bătaie de joc la adresa demnităţii umane, la adresa clientului meu”, a susţinut avocatul lui Marcel Cuşnir.

Striblea a spus că există o incompatibilitate între imaginea patronului de la „Total Chagall”, care prin investiţia sa a creat locuri de muncă, şi-a plătit toate dările către stat, nu are cazier, este apreciat de toţi cei care-l cunosc, cu cea de infractor periculos, aşa cum reiese din mandatul trimis de autorităţile germane.

 

„Cuşmir”, în loc de Cuşnir pe mandatul european

Avocatul le-a mai spus judecătorilor că persoana care, aşa cum reiese din mandatul european de arestare, ar fi fost victima tentativei de omor comise de Cuşnir, este un rom din zona Braşovului, un individ de o moralitate îndoielnică.

„Dacă nemţii îl vroiau aşa de mult în spatele gratiilor pe clientul meu, de ce nu l-au reţinut atunci când a fost în Germania. Şi a fost nu o dată, ci de nenumărate ori. Şi asta atunci când intrările-ieşirile din ţară erau verificate la vamă, se poate demonstra”, a mai punctat Striblea.

Avocatul a insistat şi pe faptul că numele care apare în sesizarea Schengen în baza căreia s-a făcut arestarea patronului de la „Total Chagall”, la sfârşitul săptămânii trecute, este „Cuşmir” şi nu Cuşnir, ceea ce nu exclude, a apreciat Marius Striblea, ca persoana căutată să fie alta decât Marcel Cuşnir.

Avocatul a adăugat că încă un motiv pe care judecătorii trebuie să-l ia în seamă atunci când vor judeca cererea de înlocuire a măsurii de arestare preventivă este acela că soţia lui Marcel Cuşnir este gravidă în luna a V-a.

 

Marcel Cuşnir: „Sunt nevinovat”

În momentul în care i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorilor, patronul de la „Total Chagall” a declarat că după aproape 24 de ore de nesomn şi după tot ce a trecut în ultimele zile îi este foarte greu să se exprime.

Marcel Cuşnir a precizat că este nevinovat şi că tot ce are de comunicat instanţei o va face numai prin avocatul său.

Şedinţa de judecată s-a prelungit până târziu în noapte, avocatul Marius Striblea cerând la un moment dat recuzarea procurorului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cerere respinsă în cele din urmă de completul de judecată.

La ora 23.00 şedinţa încă nu se încheiase, iar surse judiciare susţin că avocatul Marius Striblea a tras de timp pentru a obţine eliberarea clientului său ca urmare a expirării mandatului de 5 zile emis de judecători vineri, ceea ce se însemna ora 24.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soarta lui Marcel Cuşnir, patronul de la „Total Chagall”, decisă astă-noapte.
 Vizualizări articol: 1751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Soarta lui Marcel Cuşnir, patronul de la „Total Chagall”, decisă astă-noapte3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU VA ESTE RUSINE trimis de
(10 dec 2008, 12:51:35
AM OBSERVAT DE LA PRIMUL ARTICOL CA-L APARATI PE ASTA!!!!!!!!!

CARE ESTE PROBLEMA VOASTRA MAI?

SAU STIE MONITORUL MAI BINE TOT CE S-A INTAMPLAT CU ADEVARAT?

RUSINE CA-I TINETI PARTEA!

RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE LUI!
2.   Cine la aparat de fapte ? trimis de
(10 dec 2008, 14:21:50
Nu stiu cine la aparat de fapte, eu am acuzat.
3.   BANII VORBESC,BANII VORBESC trimis de
(10 dec 2008, 16:26:51
LIBERTATE = BANII VORBESC,BANII VORBESC
4.   Striblea trimis de
(10 dec 2008, 18:00:40
Striblea asta era baiat bun acum cateva decenii, cand era student. Frumusel, cuminte, destept. Apoi s-a dat cu golanii, violatorii, hotii, batausii, betivanii. Le tine companie pe unde apuca (de ex. Office - ultima data de la masa lor comuna un golan a aruncat cu un obiect in DJ de i-a spart capul) si ii apara de infractiuni. Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa. O sa-l hacuiasca tot astia. Lasa-i sa plateasca, nemernicule! Halal avocat. Avocatul diavolilor.
5.   Nevinovat! trimis de
(10 dec 2008, 22:33:48
Degeaba vorbiti voi aici despre soarta lui Marcel ca oricum nu va baga nimeni in seamawinking .....vedetziva de viata voastralove struck oricum Marcel e Nevinovatkiss:*:*
6.   Criminal trimis de
(11 dec 2008, 15:04:43
marcel cusnir este un criminal asa cum a fost inainte asa e si acum .. chiar daca pare cine stie ce om de afaceri singurul mod de a face afaceri pe care-l stie e cu amenintarea cu bataile. El si nevasta-sa , Alina Cusnir , fac amandoi tot felul de invarteli si combinatii si cu marfa fara timbru si cu de toate . Isi tin angajatii intr-o tensiune continuu , nu le dau salariile la timp , isi bat joc de ei . A facut o gramada de porcarii in afara si cu masini furate si cu mobila si cu o gramada , asa ca nu este un sfant sau om de afaceri este un criminal , un hot . El si alti oameni din lumea interlopa din suceava au furat la bani de la stat si prin cumpararea de marfa fara timbru adusa din afara si pamant si de toate . Sper sa-i dea sentinta maxima pt ca acolo merita sa stea , dupa gratii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei