Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană : Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL

Miercuri, 10 Decembrie 2008 (17:15:27)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a venit cu o nuanţare, miercuri, după afirmaţiile făcute la Senat, la finalul negocierilor PSD-PDL pentru o formulă guvernamentală, subliniind că, dacă nu se va respecta condiţia PSD ca UDMR să nu fie la guvernare, atunci nu va mai fi nici guvern PSD-PDL.

Geoană a spus că dacă nu se respectă condiţia PSD, ca într-o eventuală formulă de guvernare PSD-PDL, să nu fie cooptată şi UDMR, atunci nu va fi nici guvern PSD-PDL.

Liderul PSD a făcut aceste precizări în timp ce pleca de la Senat, după ce făcuse, cu câteva minute înainte, o declaraţie de presă ca urmare a unei noi runde de negocieri PSD-PDL.

Şi în declaraţia care a urmat negocierilor Geoană a vorbit de UDMR, precizând că mandatul explicit primit de conducerea PSD din partea Comitetului Executiv Central a fost să negocieze o formulă de guvernare care să excludă UDMR. El a arătat, atunci, că punctul de vedere al social-democraţilor este "extrem de clar" – o eventuală formulă de guvernare să se realizeze doar în jurul PSD şi PDL, fără UDMR.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, după întâlnirea cu liderii UDMR, că democrat-liberalii negociază în continuare, că nu poate preciza niciuna dintre soluţiile analizate ci doar că PDL discută cu PSD pentru încheierea unui Parteneriat cu România, şi că negocierile continuă şi cu UDMR.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că, în urma întâlnirii cu liderii PDL, democrat-liberalii îşi menţin poziţia ca reprezentanţii Uniunii să facă parte din viitoarea formulă guvernamentală.

"Suntem de acord, în continuare, că PDL şi UDMR vor colabora în interesul noului Guvernm, iar colegii noştri din PDL îşi menţin poziţia că UDMR trebuie să fie prezent în noua coaliţie şi în viitorul Guvern", a declarat liderul UDMR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană : Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Geoană : Dacă nu se respectă condiţia PSD în privinţa UDMR, atunci nu va mai fi guvern PSD-PDL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei