Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mustrări de conştiinţă

Mărturia bărbatului care a furat 2,5 miliarde de lei vechi pentru a-i juca la pariuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
După o noapte petrecută în arestul Poliţiei, Liviu Fădoraş, individul în vârstă de 32 de ani care a furat 2,5 miliarde de lei vechi de la locul de muncă, respectiv Banca Carpatica Rădăuţi, a decis să spună ce anume l-a determinat să facă acest lucru. Bărbatul pare conştient de gravitatea faptei sale, şi spune că totul a plecat de la viciul pentru jocurile de noroc.

 

Chiar dacă a furat 2,5 miliarde de lei vechi, Liviu Fădoraş a fost pus ieri în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Cu capul în pământ şi ruşinat că a ajuns de râsul târgului, Fădoraş a avut puterea să explice ce anume l-a împins să fure banii instituţiei bancare la care era angajat.

„Am decis să mă predau pentru că nu mai puteam sta nici acasă, nici la serviciu, eram conştient de gravitatea a ceea ce am făcut. Această boală a jocurilor de noroc o am de mult timp. În afară de Pariloto am încercat mai multe jocuri de acest gen”, a precizat ieri dimineaţă, în exclusivitate pentru „Monitorul de Suceava”, individul care a devalizat Banca Carpatica cu 2,5 miliarde de lei vechi.

Liviu Fădoraş, administrator cont la reprezentanţa Rădăuţi - Banca Carpatica SA Rădăuţi, în perioada septembrie-decembrie 2008, a întocmit în fals ordine de ridicare numerar în numele unor persoane fizice care aveau conturi de depozite în lei şi valută, ordine pe care le-a semnat în fals, şi a ridicat sume care au totalizat 170.000 de lei, bani care au fost cheltuiţi la jocurile de noroc.

În zilele de 6 şi 7 decembrie, (n.r. sâmbăta şi duminica trecută) având cheile de la uşa de acces în bancă, Fădoraş a intrat în bancă şi după ce a dezactivat sistemul de alarmă, a deschis automatul de schimb valutar şi a luat suma de 24.000 de euro, pe care a cheltuit-o, la fel, la jocurile de noroc. Prejudiciul total a fost evaluat, deocamdată, la 250.000 de lei, adică 2,5 miliarde lei vechi.

 

Acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Viorel Damu, a explicat şi motivele care au condus la decizia ca Liviu Fădoraş să fie cercetat în stare de libertate.

„Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta, însă nu a dat curs propunerii de a sesiza instanţa în vederea luării măsurii de arestare preventivă, ci a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile. Totodată, inculpatul este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea ori de câte ori este chemat, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. Precizez că, în cazul în care inculpatul nu va respecta vreuna dintre aceste obligaţii, se va lua măsura arestării preventive”, a spus Damu.

Acesta a adăugat că s-au confirmat infracţiunile propuse spre analizare de organele de poliţie, iar Parchetul l-a pus sub inculpare pe Liviu Fădoraş pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, fals material în înscrisuri oficiale în varianta calificată, cu pedeapsă de până la cinci ani, şi uz de fals, infracţiune pedepsită cu închisoare până la trei ani. În acelaşi timp s-a decis instituirea măsurii de sechestru asiguratoriu pentru o garsonieră din proprietatea lui Fădoraş şi a soţiei sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturia bărbatului care a furat 2,5 miliarde de lei vechi pentru a-i juca la pariuri.
 Vizualizări articol: 3245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Mărturia bărbatului care a furat 2,5 miliarde de lei vechi pentru a-i juca la pariuri2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un fraier trimis de
(10 dec 2008, 18:08:34
La ProTv au aratat fasicuri de la bancpost. Ma rog, nu conteaza angajatorul, pt. ca in toate bancile in ultima vreme se angajeaza reziduri pe 3 parale. Si ia uite ce economii se fac!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei