Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peripeţii

Studenţi suceveni beţi, găsiţi rătăcind prin Munţii Ceahlău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un grup de cinci studenţi suceveni de la Facultatea de Geografie s-au rătăcit sâmbătă seara prin Munţii Ceahlău şi au solicitat ajutorul Salvamont pentru a ajunge din nou la cabana Dochia, locul unde erau cazaţi.

Şeful Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că „studenţii au solicitat ajutor sunând la numărul unic de urgenţe 112, sâmbătă seara, în jurul orei 18:00”. Potrivit lui Raul Papalicef, „studenţii aveau un bagaj foarte greu, o mare parte din acesta fiind format din provizii de alcool. Toţi aveau între 3 şi 8 litri de vin la ei în bagaj. Colegii mei i-au preluat şi i-au condus în siguranţă la cabana Dochia, acolo unde doreau ei să ajungă”.

Şeful Salvamont Neamţ a mai precizat că „la cabană, profesorul îndrumător de grup nici nu a observat absenţa celor cinci studenţi, şi vreau să mai spun că şi acesta era sub influenţa alcoolului”.

Raul Papalicef a mai spus că „nu este pentru prima dată când excursiile didactice ale Facultăţii de Geografie din Suceava se termină cu probleme. În primăvară, un alt grup la fel de vesel exersa alunecarea cu sacul sub atenta îndrumare a unui profesor exigent. Au rezultat atunci două traumatisme şi tot atâtea intervenţii ale salvamontiştilor”.

 

Reclamaţie la Ministerul Educaţiei

Papalicef este hotărât să facă o adresă către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în care să prezinte problemele create de studenţii suceveni. 

„Deoarece conducerea facultăţii sucevene aşteaptă probabil producerea unui accident cu urmări ireversibile ca să pună capăt acestor excursii didactico-bahice, vom înainta o adresă Ministerului Educaţiei, iar dacă în programa şcolară s-a inclus şi această tematică ne cerem scuze anticipat”, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Decanul Facultăţii de Geografie, profesorul universitar Ştefan Purici, a declarat că „nici un grup din cadrul facultăţii nu a fost în nici o excursie cu caracter didactic în munţi”. Decanul Purici a mai precizat că „oricine poate spune că este student sau profesor la Universitatea Suceava, însă nu înseamnă că este aşa”.

Potrivit decanului Facultăţii de Geografie, „dacă ar fi vorba despre un grup organizat, trimis de Universitate, ar trebui să existe un acord şi eu nu am semnat aşa ceva”.  

Aşadar, deşi conducerea Salvamont Neamţ este convinsă că atât studenţii, cât şi profesorul însoţitor sunt din Suceava, de la Facultatea de Geografie, decanul facultăţii menţionate neagă orice acuzaţii ale salvamontiştilor din Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi suceveni beţi, găsiţi rătăcind prin Munţii Ceahlău.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Studenţi suceveni beţi, găsiţi rătăcind prin Munţii Ceahlău4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un grup de cinci studenti suceveni de la Facultate trimis de
(11 dec 2008, 10:03:57
Un grup de cinci studenti suceveni de la Facultatea de Geografie - ERAU LA STUDIU IN NATURA. DEOARECE CU HARTA IN MANA NU SE PUTEAU DESCURCA AU MERS PE TEREN.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei