Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2008 - Anul XIII, nr. 277 (3958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013

Luni, 24 Noiembrie 2008 (15:24:14)
Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că România va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din anul 2013, eveniment ce se va desfăşura în mai multe staţiuni de pe Valea Prahovei, precum şi la Braşov şi Râşnov.

"Am fost la Adunarea Generală de la Istanbul şi ne-am prezentat candidatura pentru găzduirea Festivalului Olimpic din 2013. Am primit un răspuns pozitiv din partea comisiilor, iar principalul nostru scop va fi să revigorăm sporturile de iarnă de la noi din ţară. I-am avut alături de noi şi pe primarii oraşelor din Valea Prahovei şi pe fosta campioană Gabriela Szabo", a declarat Ioan Dobrescu.

În zilele de 21 şi 22 noiembrie, a avut loc la Istanbul cea de-a 37-a ediţie a Adunării Generale a Comitetelor Olimpice Europene (EOC), eveniment ce a coincis cu sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Comitetului Olimpic Naţional al Turciei.

Această Adunare Generală a fost importantă pentru România deoarece unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost prezentarea candidaturii pentru găzduirea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, ediţia de iarnă. România a fost singura candidată în vederea organizării acestei competiţii care se va desfăşura în oraşele de pe Valea Prahovei.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţiile de vară şi de iarnă, este un eveniment sportiv care se desfăşoară o dată la doi ani în diferite locuri din Europa. Aceste competiţii sunt asemănătoare cu Jocurile Olimpice, iar participanţii cu vârste de cel mult 21 de ani trebuie să aparţină celor 48 de ţări membre EOC. Prima ediţia a FOTE de vară s-a desfăşurat la Bruxelles, în anul 1991, iar prima ediţie de iarnă a avut loc doi ani mai târziu, la Aosta (Italia).

Pentru prezentarea şi susţinerea candidaturii României, delegatia a fost formată din preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, şi secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, din alţi reprezentanţi ai forului olimpic, din primarii oraşelor Braşov, Râşnov, Azuga, Predeal, Buşteni şi Sinaia, şi din doi invitaţi speciali, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu şi fosta campioană olimpică Gabriela Szabo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European din 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei