Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2008 - Anul XIII, nr. 277 (3958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anton:Regret că profesorii cu performanţe primesc aceleaşi salarii cu cei care îşi bat joc de şcoală

Luni, 24 Noiembrie 2008 (15:09:15)
Ministrul Educaţiei, Anton Anton, prezent, luni, la deschiderea festivităţii de premiere a olimpicilor internaţionali, a declarat că regretă faptul că profesorii cu performanţe primesc aceleaşi salarii cu cei care îşi bat joc de şcoală, întrucât există "un sistem de salarizare socialist".

"Îmi pun speranţa în elevi, care ştiu că vor duce ştiinţa mai departe, iar eu am fost cu puţin timp în urmă ministrul Ştiinţei. Îmi pun mari speranţe în profesori, care din păcate sunt salarizaţi într-un sistem socialist uniformizat în care cei cu performanţă primesc la fel cu cei care-şi bat joc de şcoală", a precizat ministrul Educaţiei.

El i-a felicitat pe elevii câştigători ai olimpiadelor internaţionale, spunând că sunt "performerii cu care ne mândrim", pe profesori, pe care "din păcate îi neglijăm", cât şi pe părinţi, pentru sacrificiile pe care le-au făcut pentru ca ai lor copii să ajungă să obţină astfel de performanţe.

Ministerul Educaţiei recompensează, luni, în cadrul festivităţi, 111 elevi care în 2008 au obţinut 127 de medalii de aur, argint şi bronz sau menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică, limba maghiară, limba rusă, maternă şi modernă, limba latină şi limba română.

De asemenea sunt premiaţi cei 130 de profesori care au pregătit aceşti elevi, precum şi cele 70 de şcoli din care provin laureaţii.

Conform reglementărilor în vigoare, şi în 2008, prin ordin al ministrului Educaţiei, cuantumul premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline au fost indexate. Astfel, noile cuantumuri pentru premianţii la olimpiadele internaţionale sunt de 10.260 de lei pentru premiul special, punctaj maxim şi medalie de aur, 7.950 de lei pentru premiul I/medalie de aur, 6.740 de lei pentru premiul II/medalie de argint, 4.840 de lei pentru premierul III/medalie de bronz şi 3.320 de lei pentru menţiune sau diplome echivalente.

Noile cuantumuri pentru recompensarea elevilor premiaţi la competiţiile regionale respectiv olimpiade balcanice, Olimpiadă internaţională pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada centraeuropeană de informatică, Olimpiada de chimie D.I. Mendeelev, Concursul internaţional English Speaking Union sunt de 3.630 de lei pentru premiul I/medalie de aur, 3.100 de lei premiul II/medalie de argint, 2.420 premiul III/medalie de bronz şi 2.100 lei pentru menţiune sau diplome echivalente.

Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii lor premiaţi.

Pentru şcoala pe care elevul o frecventează sau a frecventat-o se acordă câte un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este de 1.577.118 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anton:Regret că profesorii cu performanţe primesc aceleaşi salarii cu cei care îşi bat joc de şcoală.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anton:Regret că profesorii cu performanţe primesc aceleaşi salarii cu cei care îşi bat joc de şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei