Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2008 - Anul XIII, nr. 277 (3958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Băişanu vrea aplicarea imediată a hotărârilor judecătoreşti definitive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava 1, Alexandru Băişanu, a anunţat că unul dintre proiectele de lege pe care le va susţine în Parlamentul României este „Legea punerii în aplicare imediată a tuturor sentinţelor civile şi judecătoreşti definitive şi irevocabile”.

Băişanu a arătat că îşi doreşte să susţină un astfel de proiect de lege după ce, în calitate de subprefect şi prefect al judeţului Suceava, s-a aflat în imposibilitatea de a-i ajuta pe cei care aveau astfel de hotărâri ale instanţei, dar care nu puteau fi puse în aplicare din motive de interpretare a legislaţiei, sau din „rea-voinţa unor instituţii”.

„Îi asigur pe cetăţenii suceveni că voi iniţia şi susţine în Parlamentul României, pentru adoptare, acest important proiect de lege, pentru a pune capăt nedreptăţilor prin care au trecut de-a lungul timpului, deşi justiţia le-a dat dreptate. Voi cere imperativ, prin acest proiect, respectarea şi executarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile. S-a ajuns deja într-o situaţie puţin spus jenantă, deoarece sunt o mulţime de hotărâri judecătoreşti irevocabile, în domeniul civil, care nu sunt puse în aplicare. Consider că este vorba în acest moment de o sfidare a legii, extrem de păguboasă pentru cetăţeni”, a declarat Băişanu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Suceava.

 

„Dreptatea trebuie regăsită la noi acasă”

Liberalul sucevean a arătat că în momentul de faţă sunt foarte multe autorităţi locale şi centrale care ignoră hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile şi care refuză să le pună în aplicare.

În opinia lui Alexandru Băişanu, aceste tergiversări pot fi eliminate prin promovarea unei legi care să stabilească în mod clar aplicarea în regim de urgenţă a hotărârilor definitive, astfel încât persoanele care şi-au câştigat un drept prin intermediul instanţelor să poată beneficia de acesta.

„Acest tip de tergiversări nu mai pot continua la nesfârşit. De aceea, mă angajez în faţa cetăţenilor să pun capăt acestei nedreptăţi, prin scurtarea termenului de punere în aplicare a tuturor sentinţelor civile şi judecătoreşti definitive şi irevocabile la o perioadă de maxim 6 luni. Trebuie să punem capăt situaţiei actuale în care cetăţenii români merg să-şi reclame drepturile la Curtea Europeană. Dreptatea trebuie regăsită la noi acasă”, a încheiat candidatul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu vrea aplicarea imediată a hotărârilor judecătoreşti definitive.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Băişanu vrea aplicarea imediată a hotărârilor judecătoreşti definitive3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AFISAJ ILEGAL BAISANU trimis de
(24 nov 2008, 12:06:18
1. DL BAISANU PANA CAND VA-TI PROPUS SA MINTITI SUCEVENII ???

2. EXPLICATI SUCEVENILOR CUM A-TI LUAT CASA DE PE 6 NOIEMBRIE SI CU CE PRET ???

3. CUM RAMANE CU AFISAJUL ILEGAL DE PE CUTIILE DE GAZ METAN,STALPI,BUNCARE DE GUNOI ??? NU CRED CA NOI SUCEVENII TR SA PLATIM MIZERIA CARE VA RAMANE DUPA ALEGERI DIN URMA DVS !!!

4. CUM RAMANE CU EXPLICAREA ADEVARULUI CA DVS SUNTETI PATRONUL PLUS TV ???

ETC...............
1.1  RE: AFISAJ ILEGAL BAISANU trimis de
(24 nov 2008, 12:08:31
Parerea mea este ca va ramane...ETC...:))))
2.   Parerea mea trimis de
(24 nov 2008, 21:17:56
Dinescu, daca isi ia omul o casa de acum tre sa intram la banuieli ca a luat-o nu stiu cum? Daca ai ceva concret de spus vino cu ceva argumente sa intelegem si noi.

La faza cu afisajul nici eu nu sunt de acrod, dar partea proasta e ca mai noi vad si PSD-ul cu Dontu care anunta intalniri prin cartiere pe cutiile de gaz si cu PD-L-ul care a acoperit atat cutiile cu PNL, cat si pe cele care au ramas fara nimic (vazut in zona Zamca). Totusi, cred ca dupa campanie vor iesi la curatat..., lucru pe care ar fi trebuit sa il faca primarul pana acum, dar daca sunt mana in mana...
3.   RASPUNS: BOGDANERE trimis de
(24 nov 2008, 22:55:09
RASPUNSUL MEU DOMNULE "BOGDANERE" ESTE CAT SE POATE DE SIMPLU :

1. ACESTA CASA A FOST CUMPARATA LA UN PRET DE 150.000.000 LEI VECHI FIIND ACHIZITIONATA PRIN INTERMEDIUL UNEI LICITATII ARANJATE CONFIRMATE SI DE VECINII DOMNULUI BAISANU DESIGUR SUB PASTRAREA ANONIMATULUI.NU CA SUNT INVIDIOS DAR CA-TI SUCEVENI AU AVUT OCAZIA SA CUMPERE O CASA INTR-O ZONA CENTRALA UNDE PRETUL ESTE LA M2 ??? SI EU MI-AS DORI SI SUNT CONVINS CA SI DVS DAR NU CRED CA AVETI SANSA.

2. INTR-ADEVAR DIN SURSE SIGURE STIU CA PSD-UL A APELAT PANA LA JUMATATEA CAMPANIEI LA UN AFISAJ DECENT SI LEGAL DAR OBSERVAND CA DL BAISANU SE REMARCA MULT MAI EVIDENT SAU HOTARAT SI DUMNEALOR CA TR SA RECURGA LA UN AFISAJ PE MASURA CEEA CE DESIGUR NU ESTE DE APRECIAT IAR SUCEVENII SUNT SIGUR CA VOR TAXA ATAT PNL CAT SI PSD DUMINICA ACEASTA.

3. DIN SURSE SIGURE DIN PNL VA POT SPUNE CA AFISE CU PDL AU FOST SUSTRASE DE PNL DIN PORTBAGAJUL UNEI MASINI PDL DE CAMPANIE CARE A FOST UITATA DESCHISA IAR AFISELE AU FOST
4.   RASPUNS: BOGDANERE trimis de
(24 nov 2008, 23:00:23
IAR AFISELE PDL AU FOST LIPITE DE TINERII PNL IN ZAMCA INTR-ADEVAR PE ANUMITE CUTII DE GAZ METAN.AM OBSERVAT SI EU AT CAND AM TRECUT PRIN ZAMCA.

DESIGUR SUNT SIGUR CA SUCEVENII VOR APRECIA PERSOANELE CARE AU PRACTICAT UN AFISAJ LEGAL IN SUCEAVA.
5.   Raspuns: Dinescu trimis de
(25 nov 2008, 00:17:40
Multumesc domnule "Dinescu" de faptul ca v-ati dat pe fata apartenenta politica. E mai usor sa spui ca urasti PNL decat sa arunci cu vorbe. Daca era adevarat ce spuneti dvs. cred ca pana acum aflam asta. Nu credeti?

Daca tot suntem in acest context, poate ne spuneti "DIN SURSE SIGURE" cum vrea sa puna Dl. Flutur mana pe padurile sucevei prin acea fundatie de drept PRIVAT care sa gestioneze fondul forestier din judet, pe care doreste sa o faca cu Pimen sau de unde are dl. Dontu DIN SURSE SIGUREbani pentru a trece prin 2 campanii electorale cu costuri de sute de mii de euro.

Sper si eu, ca sucevenii vor vota omul si nu partidul sau sponsorii din culise.
6.   "Hotar�rilor judecatoresti" trimis de
(25 nov 2008, 02:45:05
Opinia mea este simpla:

Judecatorii ca si avocatii pot fi cumparati. Cum? Asta ramane de vazut. Aranjamentele se fac deobicei intre avocati (o dau la pace in tre ei). Am trecut si eu printr-un proces luuuuuuuung si anevoios si desi aveam acte in regula (emise de vechiul regat), a trebuit sa le refac pana au placut la... .

.....................

Cat priveste casa in care sta D_nul Baisanu este foarte simplu. A fost cumparata la o licitatie publica (dupa doi ani) deoarece vechia proprietara era datoare vanduta la cateva banci (D_na Greta). Vecinul de alaturi vazand casa in paragina a LUAT CU HAPCA cam 85 mp. Cand a fost adjudecata licitatia, NOUL PROPRIETAR s-a trezit cu teren lipsa. Alte judecati si alte masuratori cadastrale. DESIGUR CA VECINUL ACTUAL A INTOCMIT ACTE PE PROPRIETATEA CUUUUUM ? NU STIU. Pana sa se dea la pace toata povestea a mai trecut ceva timp.

.......................

DOMNILOR COMENTATORI COMENTATI PE FAPTE NU PE ZVONURI -

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei