Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Am avertizat că importul excesiv de maşini vechi va distruge locurile de muncă

Joi, 13 Noiembrie 2008 (13:33:08)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Braşov, că a avertizat încă de acum câteva luni că importul excesiv de maşini second-hand va distruge locurile de muncă din industria de autoturisme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am spus încă de acum şase luni că importul excesiv de maşini second-hand va distruge locurile de muncă. Când am avertizat acest lucru în Parlament, domnul Boc făcea demagogie ieftină. Iată care e rezultatul. Acum angajaţii de la Dacia ar trebui să se ducă la Boc să îl întrebe cum e cu povestea pe care le-a spus-o. Va trebui făcut ceva şi va trebui să vedem ce reglementări am putea introduce pentru că efectele sunt prea mari. Există 200.000 de persoane care lucrează în această industrie şi vrem să evităm greşelile făcute în Ungaria", a declarat Tăriceanu.

Întrebat de jurnalişti câţi şomeri estimează că vor fi în România până la sfârşitul anului 2008, Tăriceanu a spus că este greu de făcut o prognoză a şomerilor din domeniul industriei, însă este convins că efectele crizei pot fi diminuate dacă se merge pe calea investiţiilor astfel încât să se susţină locurile de muncă existente şi să se creeze altele noi pentru a fi absorbiţi cei care vor fi disponibilizaţi.

"Nu vreau să rămânem pasivi şi să credem că suntem în faţa unei situaţii care nu are remediu. Există remediu, trebuie acţiune. Una bine coordonată pe nişte direcţii foarte clare: trebuie să avem grijă de oameni, de întreprinderi şi să avem remediu pentru sistemul investiţiilor", a mai spus Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi dimineaţă, în municipiul Braşov, unde a vizitat una dintre aripile Spitalului Judeţean, care a fost modernizată în acest an cu fonduri de la Guvern şi a spus că acesta este unul dintre cele mai moderne spitale din România. Tăriceanu a mers apoi la Bastionul Postăvarilor şi la baza de sportivă Agrement, ambele fiind renovate tot în acest an cu fonduri de la Consiliul Judeţean Braşov.

De la Braşov, pemierul s-a deplasat cu trenul de epocă la Râşnov, iar de aici a plecat spre Târgu Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Am avertizat că importul excesiv de maşini vechi va distruge locurile de muncă.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Am avertizat că importul excesiv de maşini vechi va distruge locurile de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei