Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECT: Universităţile pot acorda zile libere studenţilor înainte de alegeri, dacă vor fi recuperate

Joi, 13 Noiembrie 2008 (17:37:21)
Conducerile universităţilor dar şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar pot să acorde zile libere înainte de alegeri studenţilor sau elevilor, cu condiţia recuperării ulterioare a activităţii didactice, informează, joi, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

MECT recomandă universităţilor ca, în măsura în care există cereri din partea studenţilor, să-şi flexibilizeze programul de studii pentru a le da acestora posibilitatea să ajungă în localităţile de domiciliu pentru alegerile din 30 noiembrie, arătând că o astfel de măsură i-ar ajuta pe studenţi să se informeze asupra candidaţilor din circumscripţiile electorale aferente şi să voteze.

Cu toate acestea, în cazul în care conducerile universităţilor decid să ia o astfel de măsură, vor trebui să ia în calcul şi recuperarea ulterioară a activităţii didactice.

Referitor la unităţile de învăţământ preuniversitar, în data de 28 noiembrie, directorii acestora vor trebui să pună la dispoziţia primăriilor, începând cu ora 13.00, sălile de clasă unde se vor organiza secţiile de votare.

Şi în acest caz, MECT recomandă ca, pentru buna desfăşurare a orelor în după-amiaza zilei de vineri, să existe alte săli de curs la dispoziţia elevilor sau să se sisteze orele, cu obligaţia de a le recupera în perioada imediat următoare.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a solicitat, marţi, ministrului Educaţiei, Anton Anton, să acorde studenţilor două zile libere - 27 şi 28 noiembrie - pentru ca aceştia să poată participa la alegerile din 30 noiembrie.

ANOSR susţinea că această solicitare vine "în urma prevederilor complet anticonstituţionale" din Legea 35 din 13 martie 2008 ce interzice studenţilor să voteze în localitatea unde au viză de flotant.

"În continuare, considerăm că prevederile actului normativ încalcă dreptul constituţional de vot al majorităţii studenţilor şi, implicit, al unui procent semnificativ din populaţia României. Studenţii sunt o categorie socială care reprezintă viitorul acestei ţări şi tocmai lor li se interzice o libertate câştigată în Revoluţia din 1989, în care oameni, deopotrivă tineri sau în vârstă, şi-au dat viaţa pentru obţinerea ei. Considerăm această decizie inacceptabilă într-un stat democratic, o situaţie inadmisibilă chiar şi pentru o democraţie tânără ca şi a României", arătau reprezentanţii ANOSR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECT: Universităţile pot acorda zile libere studenţilor înainte de alegeri, dacă vor fi recuperate.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECT: Universităţile pot acorda zile libere studenţilor înainte de alegeri, dacă vor fi recuperate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei