Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Criza ne spune că nu este momentul să dăm miliarde de euro pe avioane militare

Joi, 13 Noiembrie 2008 (15:54:02)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că România ar trebui să-şi reconsidere priorităţile şi să renunţe la unele cheltuieli, precum achiziţia de avioane militare, în contextul crizei financiare mondiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a spus că puterea are tentaţia a încerca "să mai dea nişte tunuri pe ultima sută de metri", cheltuind bani de la buget pe proiecte care nu sunt prioritare.

"Există o tentaţie, în perioada rămasă până la formarea noului guvern, să se realizeze tot felul de achiziţii extrem de costisitoare, inclusiv avioane militare, care vor costa miliarde de euro. Cred ca trebuie reordonate priorităţile bugetului, măcar în primul an de nouă guvernare şi să atenuăm astfel impactul crizei", a spus Mircea Geoană.

Liderul PSD a mai declarat că România are nevoie de câteva miliarde de euro pentru atenuarea crizei, motiv pentru care trebuie să renunţe la unele achiziţii care nu sunt prioritare.

Unul dintre cele sase programe strategice de înzestrare ale Armatei vizează înlocuirea avioanelor MiG-21 LanceR din dotarea Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA).

Analiza caracteristicilor tehnico-economice ale celor mai performante avioane multirol a determinat identificarea a cinci tipuri care satisfac cerinţele operaţionale elaborate de apărare. Este vorba despre F-16 - Lockheed Martin, SUA, JAS-39 Gripen - SAAB, Suedia, Eurofighter Typhoon - consorţiu Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania, F-18 - Boeing, SUA şi Rafale - Dassault Aviation, Franţa.

Cerinţele operaţionale emise pentru achiziţionarea a 48 de avioane multirol şi a suportului logistic iniţial au fost aprobate în luna iulie 2005.

O comisia interministerială de evaluare la nivel naţional a programelor de înzestrare de importanţă strategică ale Ministerului Apărării s-a întrunit, în septembrie, în prima sa şedinţă de lucru. Comisia are ca obiectiv să prezinte primului-ministru informări periodice referitoare la stadiul derulării programelor de înzestrare de importanţă strategică ale Ministerului Apărării, programe aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Criza ne spune că nu este momentul să dăm miliarde de euro pe avioane militare.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Criza ne spune că nu este momentul să dăm miliarde de euro pe avioane militare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei