Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băncile fie vor relua creditarea în perioada următoare, fie se vor închide - analist financiar

Joi, 13 Noiembrie 2008 (15:55:37)
Băncile vor trebui să reînceapă activitatea de creditare în perioada următoare sau îşi vor disponibiliza oamenii şi se vor închide, a declarat, joi, Dragoş Cabat, consultant financiar în cadrul firmei Financial View şi fost bancher.

"În perioada următoare băncile fie vor da câteva salarii angajaţilor şi vor închide, fie vor relua ritmul de creditare, într-un fel sau altul. Deşi la televizor ni se spune că băncile nu au probleme, acestea nu mai dau credite, nici persoanelor fizice, nici firmelor şi mai ales clienţilor noi. Eu umblu cu câţiva clienţi să împrumute bani de bancă, dar ni se spune «v-am da, dar nu în acest moment»", a spus Cabat, la un seminar pe tema finanţării firmelor nou înfiinţate.

Pe de altă parte, referindu-se la perioada de criză, Cabat a arătat că se pot porni afaceri în acest context, dar antreprenorii trebuie să se bazeze pe fonduri proprii.

"Există industrii care merg foarte bine când cifrele economice sunt în jos, şi altele care merg bine când cifrele sunt sus. Sunt industrii rezistente la scăderea puterii de cumpărare. Companiile de nişă, pieţele de nişă vor fi mai puţin afectate de schimbările de cifre economice. Firmele mici pot să aibă succes şi în industrii care merg prost în recesiune, pentru că nu se bazează pe cote de piaţă mari", a arătat Cabat.

Dragoş Cabat a fost director adjunct al departamentului de risk management din cadrul diviziei consumer finance a Citibank Romania, iar anterior a ocupat funcţia de director de risk management al OTP Bank Romania. Cabat a mai lucrat la UniCredit, ultima funcţie ocupată fiind şef al departamentului de politici de creditare, şi în prezent deţine poziţia de preşedinte al Chartered Financial Analyst (Asociaţiei Analiştilor Financiari) - CFA România.

CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA), care are 135 de societăţi membre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băncile fie vor relua creditarea în perioada următoare, fie se vor închide - analist financiar.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băncile fie vor relua creditarea în perioada următoare, fie se vor închide - analist financiar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei