Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reprofilată după gratii

Studenta criminală din Suceava s-a apucat de actorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Alina Mihaela Horeanu, suceveanca în vârstă de 22 de ani care este judecată la Iaşi pentru că împreună cu prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, de 20 de ani, l-a ucis cu cruzime pe directorul unei firme din Botoşani, a devenit actriţă. Fosta studentă este vedeta piesei de teatru „Haina de om” scrisă de un deţinut şi care tratează drama unui fost maistru constructor eliberat după 20 de ani de puşcărie.

 

După ce l-a ucis cu sânge rece pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani care avea acasă doi copii minori, Alina Mihaela Horeanu vrea să-şi spele păcatele prin artă.

Aflată în Penitenciarul Iaşi, unde aşteaptă verdictul judecătorilor în cazul crimei din primăvara anului trecut care a zguduit prin cruzimea şi sângele rece cu care a fost săvârşită, suceveanca şi-a găsit timp să se prezinte la un casting. Dintre cei 30 de deţinuţi care s-au prezentat la preselecţie, Alina Mihaela Horeanu a reuşit să treacă testul şi a fost aleasă pentru a interpreta rolul unei femei de serviciu în piesa „Haina de om”.

Vedeta spectacolului, prin fapta care a adus-o în postura de persoană încarcerată, Alina Mihaela Horeanu s-a arătat foarte încrezătoare. Cum a dovedit-o şi în viaţa de zi cu zi, când şi-a jucat aproape perfect rolul de criminală, suceveanca pare să aibă talent actoricesc.

„Îmi place personajul care mi s-a dat. Sper să fie bine", a spus fosta studentă.

„Faptul că joacă în astfel de piese reprezintă o refulare a dorinţelor mai vechi. A vrut să activeze în domeniul acesta. Îşi caută o lume paralelă în care să evadeze din când în când. Fără doar şi poate, o apasă realitatea procesului care se desfăşoară", a spus Geanina Porosnicu, avocatul Alinei Horeanu.

 

Nea Fane şi Alina Mihaela Horeanu

Intriga piesei „Haina de om” are în centrul ei un fost deţinut. Nea Fane, un fost maistru constructor, iese din puşcărie după 20 de ani. Lumea pe care o găseşte nu-i este deloc cunoscută, iar nea Fane nu se poate adapta noilor realităţi. Bărbatul nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă, nu are ce mânca, iar familia îl reneagă. În final, ajunge într-un adăpost special destinat foştilor puşcăriaşi, loc unde întâlneşte alte nouă persoane care doresc să se reintegreze în societate.

Alina Mihaela Horeanu joacă rolul femeii de serviciu de la acest adăpost, iar repetiţiile au demonstrat că s-a adaptat cerinţelor regizorului spectacolului.

Deţinuţii aleşi să joace în această piesă repetă de mai bine de două luni rolurile, sub atenta supraveghere a patru gardieni de la Penitenciarul Iaşi. Premiera este programată astăzi, iar mesajul pe care actorii-deţinuţi îl transmit este: "Ajutaţi-ne să nu mai greşim!".

 

„S-a spovedit” în faţa judecătorilor

Verdictul în dosarul în care este judecată Alina Mihaela Horeanu nu pare greu de ghicit. La unul din termenele de judecată din această vară, suceveanca şi-a recunoscut fapta şi le-a povestit magistraţilor cu lux de amănunte cum l-a ucis pe Daniel Mancaş.

Nu acelaşi lucru a făcut Vlad Irimia Scurtu, prietenul Alinei, care a negat în continuare totul. Tânăra susţine că a început o relaţie cu directorul din Botoşani în iunie 2006, dar i-a pus capăt în luna august, când a aflat că bărbatul era căsătorit. Ulterior, Alina a început o relaţie cu Vlad Irimia Scurtu, un tânăr din Suceava, mai tânăr cu doi ani decât ea. Horeanu a mărturisit că Scurtu i-ar fi cerut să rupă orice relaţie cu Mancaş, motiv pentru care a stabilit o întâlnire pe data de 9 februarie 2007.

Întâlnirea dintr-o garsonieră din Iaşi, unde Scurtu şi Horeanu stăteau în chirie, avea să se termine într-o baie de sânge.

„I-am spus că vreau să-mi văd de viaţa mea şi că m-a minţit de la bun început. S-a enervat şi m-a lovit cu palma peste faţă. Atunci a intervenit şi Scurtu, care i-a cerut lui Mancaş să plece. Cei doi au început să se îmbrâncească, iar ulterior totul a degenerat într-o bătaie. Eu am mai rămas un minut în cameră şi, când am intrat în sufragerie, am văzut că partea vătămată avea un briceag tip fluture în mână, iar Vlad încerca să îl deposedeze de acesta”, a adăugat Alina Horeanu.

Ea a recunoscut că l-ar fi lovit pe Mancaş cu o bâtă, iar acesta i-a smuls obiectul din mână. În urma altercaţiei, Scurtu i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit lui Mancaş. Acesta ar fi căzut în sufragerie, însă ar fi fost încă în viaţă.

„Vlad s-a întors spre mine şi mi-a spus că din cauza mea s-a întâmplat asta, pentru că nu am fost tranşantă, cerându-mi să-l termin. În acel moment, am luat cuţitul de jos şi am aplicat o lovitură în zona gâtului. Vlad era furios, iar eu m-am speriat, mi s-a făcut frică".

 

Au abandonat corpul lui Mancaş în pădurea din comuna Ciprian Porumbescu

Pentru a scăpa de cadavru, cei doi suceveni au chemat în ajutor doi prieteni, pe Daniel Brăescu şi Alexandru Stan. Împreună au pus cadavrul în portbagaj şi l-au lăsat în comuna Ciprian Porumbescu, din judeţul Suceava. Apoi au mers la Bucureşti, unde au vândut bunurile directorului din Botoşani, inclusiv maşina.

Horeanu şi Scurtu s-au întors apoi în pădurea unde au abandonat cadavrul lui Daniel Mancaş şi au aruncat pământ de flori peste el pentru a şterge orice urmă. Totul a ieşit la iveală câteva luni mai târziu, iar după aproape un an de anchetă procurorii au finalizat dosarul şi au sesizat instanţa de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenta criminală din Suceava s-a apucat de actorie.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Studenta criminală din Suceava s-a apucat de actorie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UN CAZ REZOLVAT trimis de
(13 nov 2008, 11:57:46
Dupa multe cazuri neelucidate, apare un caz rezolvat. Asta este bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei