Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Concedierile de personal vor afecta şi alte companii decât cele din vestul ţării

Miercuri, 12 Noiembrie 2008 (13:45:20)
Criza financiară va determina concedieri de personal şi la companii care lucrează în Moldova şi sudul ţării, fără a se limita la regiunea de vest, a afirmat premierul Tăriceanu în discuţia cu Asociaţia Română a Băncilor, arătând că a făcut un inventar al concedierilor care urmează să fie anunţate.

"Chiar astăzi am făcut la începutul şedinţei de guvern un inventar al anunţurilor de concedieri care urmează a fi făcute de o serie de întreprinderi. La început am crezut că acest fenomen se va petrece numai în vestul ţării, unde este o concentrare mai mare de întreprinderi, dar de altfel avem şi în alte zone geografice, şi în Moldova şi în Sud", a spus Tăriceanu, la începutul întâlnirii cu membrii Asociaţiei Române a Băncilor.

El a arătat totodată că unele companii, precum Dacia, nu apelează la concedieri, dar îşi întrerup producţia deoarece vânzările sunt afectate puternic de importul "masiv şi sălbatic" de maşini second hand.

Dacia a anunţat, luni, că va întrerupe producţia în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie, din cauza scăderii pieţei interne şi a pieţelor de export, măsură la care constructorul auto a mai apelat pentru alte patru zile, respectiv 30-31 octombrie şi 13-14 noiembrie.

Adâncirea crizei financiare şi economice în luna octombrie duce la o scădere importantă a pieţelor auto, inclusiv cea a României, arată constructorul auto.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu discută, miercuri, la Guvern, cu reprezentanţi ai Asociaţiei Române a Băncilor despre criza financiară şi efectele acesteia înregistrate în ultima perioadă la nivelul sistemului bancar şi al economiei în general.

În ultima lună, premierul a avut două întâlniri cu guvernatorul Băncii Naţionale a României şi cu mai mulţi economişti, pentru discuţii pe aceeaşi temă.

Tăriceanu a anunţat, în luna octombrie, că intenţionează ca, în această perioadă, să se întâlnească lunar cu oficialii băncii centrale şi cu specialişti în economie, pentru a analiza situaţia financiară pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi Comisiei Naţionale de Prognoză şi a dispune "măsuri pe cale de consecinţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Concedierile de personal vor afecta şi alte companii decât cele din vestul ţării.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Concedierile de personal vor afecta şi alte companii decât cele din vestul ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei