Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familiile poliţiştilor decedaţi în misiuni vor primi despăgubiri în valoare de 20.000 de euro

Miercuri, 12 Noiembrie 2008 (15:41:02)
Familiile poliţiştilor decedaţi în misiuni vor primi despăgubiri în valoare de 20.000 de euro, iar poliţiştii vor beneficia de asigurări de 6.000, 8.000 şi 10.000 euro pentru eventuale răni suferite în timpul misiunilor, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

Actul normativ, care modifică statutul poliţistului, prevede doar pentru cazuri bine întemeiate şi posibilitatea ca poliţiştilor să li se asigure asistenţă juridică gratuită, a declarat ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David.

Astfel, poliţiştilor cărora le sunt solicitate în instanţă eventuale despăgubiri ce li s-ar putea imputa în urma unor misiuni pot beneficia de asistenţă juridică după efectuarea unei analize prealabile de către structurile de poliţie.

În astfel de cazuri, poliţistului îi revine obligaţia să informeze structurile de resurse umane cu privire la dobândirea calităţii procesuale de învinuit sau inculpat sau în ceea ce priveşte măsurile ori hotărârile penale dispuse sau pronunţate împotriva sa.

Perioada pentru care poliţiştii pot fi puşi la dispoziţia unităţii a fost prelungită de la trei la şase luni, timp în care aceştia vor beneficia de drepturile băneşti avute, cu excepţia indemnizaţiei de comandă.

Actul normativ prevede recunoaşterea vechimii în serviciu pentru personalul de poliţie detaşat în cadrul structurilor sindicale ale poliţiştilor, drepturile pentru calculul pensiei rămânând neschimbate pe perioada activităţii sindicale. Au fost echivalate astfel şi funcţiile de conducere din organizaţia sindicală cu cele prevăzute în legislaţia pentru salarizarea poliţiştilor în vederea stabilirii salariului de bază luat în calcul la stabilirea drepturilor de pensie ca poliţist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familiile poliţiştilor decedaţi în misiuni vor primi despăgubiri în valoare de 20.000 de euro.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familiile poliţiştilor decedaţi în misiuni vor primi despăgubiri în valoare de 20.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei