Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Lucrări de mântuială la reabilitarea drumului european 576 Suceava - Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Reabilitarea drumului european 576 Suceava - Vatra Dornei se face încet şi prost. Nu mai e un secret pentru nimeni acest lucru, iar ultima mostră în acest sens a oferit-o firma care lucrează pe tronsonul Gura Humorului - Suceava, respectiv SCCF Group Colas. Porţiuni întregi din drumul care traversează localitatea Păltinoasa au fost deja frezate, la doar aproximativ un an după ce stratul de asfalt a fost turnat, iar circulaţia a fost din nou îngreunată.

 

Lucrările de mântuială efectuate pe întreg traseul dintre Suceava şi Poiana Stampei au fost sesizate şi de reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), dar pot fi observate şi cu ochiul liber de toţi şoferii care încă îşi rup maşinile.

Ultimele gropi din asfalt, de fapt primele după finalizarea parţială a lucrărilor de reabilitare din zona Gura Humorului, au apărut încă din această primăvară. Pentru a economisi mai mulţi bani, şefii firmei care a efectuat lucrările, SCCF Group Colas, au folosit materiale de proastă calitate. Acest lucru s-a văzut imediat şi zeci de gropi au decorat asfaltul. Ce-i drept, au avut dimensiuni mici şi au fost remediate în scurt timp, dar una peste alta rămâne calitatea proastă a materialelor folosite, iar acest lucru se va observa mult mai pregnant în cursul anilor următori.

Probleme au apărut şi la Păltinoasa, unde porţiuni cu lungimi de 6-7 metri, în sensul de mers spre Gura Humorului, au fost frezate pe o adâncime de 2-3 centimetri pentru a face loc unui alt strat de asfalt.

Concluziile sunt trase de şoferii care circulă frecvent pe acest drum şi care s-au săturat să piardă timpul la semafoare sau circulând cu viteză redusă din cauza lucrărilor care nu se mai termină.

„Este o dovadă a modului cum se lucrează pe banii noştri, o bătaie de joc ce nu s-a mai văzut. Cum să termini asfaltările anul trecut şi acum să le refaci? S-a furat la greu, asta este explicaţia”, a spus cu năduf Dan Cocan, unul dintre şoferi.

Şeful de şantier al SCCF Group Colas, Doru Bârsan, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere al firmei pe care o reprezintă.

 

Antecedentele SCCF Group Colas

Aceeaşi firmă care se ocupă de peticirea şoselei se ocupă cu lucrările şi pe tronsonul Gura Humorului - Sadova. Podul care traversează râul Moldova, între Gura Humorului şi Bucşoaia, este ieşit din garanţia de exploatare de mai bine de 3 ani. Dat în exploatare în 1955, podul nu mai prezintă siguranţă în exploatare, dar acest lucru nu pare să-i deranjeze pe cei de la SCCF Group Colas, care nu au catadicsit nici măcar să monteze semne de circulaţie pentru restricţii de viteză.

În cazul acestui pod, ca şi în privinţa calităţii lucrărilor efectuate de SCCF Group Colas, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc nu par să manifeste o preocupare prea mare.

„Nu noi ne ocupăm de aceste porţiuni, ci constructorul, aşa că el răspunde pentru ceea ce face. Noi îl vom prelua în administrare abia la finalizarea lucrărilor”, a precizat Liliana Dranca, şefa SDN Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de mântuială la reabilitarea drumului european 576 Suceava - Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 4571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Lucrări de mântuială la reabilitarea drumului european 576 Suceava - Vatra Dornei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta nu e reabilitare trimis de
(12 nov 2008, 11:11:09
Firma asta e mai degraba Grup Colaps, nu Colas.....si in Vatra Dornei au facut la fel: in sept-oct 2007 au asfaltat strada Chilia si Dornelor, iar in primavara lui 2008 deja au decopertat portiuni mari........alo, nenea Flutur de la CJ SV....chiar nu vede nimeni? chiar nimeni nu are putere sa faca nimic? S-au terminat firmele din lumea asta care stiu sa faca o strada ca lumea ?????
2.   Lucrari facute ca in Romania trimis de
(12 nov 2008, 11:23:47
Flutur stie foarte bine ca doar el a ordonat Colasului sa se grabeasca si sa faca lucrari de mantuiala si in cazul trecerii pe sub calea ferata la Scheia cand lucrarile "NETERMINATE" au fost sarbatorite cu fanfara si sampanie si nici acum inca nu e turnat stratul de uzura.

Stratele inferioare au fost puse in repezeala si nu au fost tasate destul, totul doar ca sa fie trecuta la realizari in momentul inceperii campaniei electorale. desigur Lungu se lauda cu o trecere pe sub calea ferata (neterminata dar sarbatorita cu mare fast ca asa e in campanie) care in primavara va fi sigur decopertata si iar calvar pt noi soferi. sunt curios daca mai are alte realizari marete.

2.1  RE: Lucrari facute ca in Romania trimis de
(12 nov 2008, 11:39:35
ERATA:

straturile in loc de stratele
3.   Era de asteptat trimis de
(12 nov 2008, 12:41:16
,,Nu noi ne ocupam de aceste portiuni, ci constructorul, asa ca el raspunde pentru ceea ce face. Noi �l vom prelua �n administrare abia la finalizarea lucrarilor". Frumos d-na Liliana Dranca! Numai ca nu stiu cum sa-ti explic care sunt atributiile dumitale. In primul rand trebuie sa te informez ca esti beneficiarul lucrarilor si trebuie sa ai grija ca acestea sa fie efectuate in conditiile de calitate inscrise in contract. Mai apoi te informez ca receptiile partiale pentru lucrarile ascunse se realizeaza la terminarea acestora nu la terminarea drumului. Si ar mai fi multe de spus dar astept receptia si cand ai sa "preiei" drumul frumos vopsit cu alb si plin de gropi, ce naiba ai sa mai spui? Ca ai fost o idioata?
4.   Re trimis de
(12 nov 2008, 20:09:47
Domnilor ! La noi in romania , pentru un km de drum reparat sau construit , cativa smecheri trebuie sa-si faca o vila , doua , .......etc .

La straini , spre exemplu , un drum construit are garantie 10 ani iar in realitate drumul rezista 15 ani . Inainte de termen , se mai aplica un strat si iar mai tine 10-15 ani .

La noi ....in romania , garantia unui drum este de 5 ani iar drumul rezista 2 sau 3 ani . Dupa aceasta perioada vin groparii sa numere gropile , gropi care defapt sunt mai multe pe acte decat in realitate ....si uite asa cresc vilele ca ciupercile dupa ploaie . Asa e la noi.........
5.   Foarte frumos!!!!! Mama lor! trimis de
(13 nov 2008, 08:57:40
Se pare ca nimeni nu are nici o atributie, sau mai bine zis constiinta. Nici beneficiarul, nici constructorul. Pe primul il doare in cot cum se face drumul, ca doar nu da bani de acasa, pe al doilea nici atit ca doar ia bani. Bani multi! ULTIMUL in mesajul anterior stie ce spune. Receptii de mintuiala, rezultat drumuri de mintuiala. Dar sa vedem ce se va intimpla dupa receptie. O sa fie cineva tras la raspundere? As, nicidecum. Si atunci dna Liliana va iesi cu pieptul in fata, (presupun ca are asa ceva) si va zice ca ea a supravegheat si a facut, si poate va fi si promovata, ca doar e unul din oamenii de valoare ai conducerii CJSV. Iar cind vor aparea gropile, dna Liliana nu va mai fi de gasit, sau poate o sa foloseasca o sintagma preferata a politicienielor "CIOCUL MIC CA ACUM NOI SUNTEM LA PUTERE!".

Oare cit de prosti ne cred, si cit cred ca mai putem inghiti galustele lor! Mama lor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei