Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe urmele şpăgii

Zeci de funcţionari suceveni din structurile MIRA, cercetaţi pentru acte de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu mai puţin de 48 de suceveni funcţionari în cadrul structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au fost cercetaţi, în primele nouă luni ale acestui an, de Direcţia Generală Anticorupţie Suceava.

Potrivit bilanţului activităţii instituţiei în perioada ianuarie-septembrie 2008, ofiţerii anticorupţie au desfăşurat activităţi de cercetare în nu mai puţin de 51 de lucrări şi dosare penale, majoritatea vizând infracţiuni de luare de mită (20), dare de mită (2), trafic de influenţă (6) şi infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, de prevenire şi sancţionare a faptelor de corupţie (8).

Dintre cei 48 de funcţionari MIRA cercetaţi, precizează purtătorul de cuvânt al DGA Suceava, subcomisarul Cristian Macsim, 38 au fost cercetaţi pentru acte de corupţie, respectiv 26 pentru luare de mită, unul pentru dare de mită, unul pentru trafic de influenţă şi zece pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000.

„Personalul MIRA cercetat pentru acte de corupţie provine de la Poliţia Română – 19, Poliţia de Frontieră – 16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – doi şi unul din administraţia publică”, a declarat Cristian Macsim.

 

Şapte funcţionari puşi sub învinuire 

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava a precizat că doar şapte dintre cei 48 de funcţionari MIRA au fost puşi sub învinuire, iar unul dintre aceştia, fiind vorba de fostul şef al Biroului regim permise auto şi examinări Suceava, comisarul Mugurel Cristian Străchinescu, trimis în judecată. Străchinescu a fost acuzat că a înlesnit obţinerea de permise auto unor persoane care nu au dat examenul de conducere. Persoanele cu pricina, susţin anchetatorii, se aflau în străinătate, la mii de kilometri distanţă, în  momentul în care, chipurile, au dat proba teoretică şi cea practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Alţi trei subofiţeri din cadrul Poliţiei Rutiere au fost daţi pe mâna procurorilor de ofiţerii DGA Suceava, fiind acuzaţi că ar fi ajutat un individ, care şi-a distrus maşina izbindu-se într-un gard, să obţină daune de la firma de asigurări. Ancheta în acest caz este în curs, împotriva celor trei subofiţeri fiind începută urmărirea penală.

„Îi aşteptăm pe cetăţeni să ni se adreseze cu sesizări care se referă la abuzuri şi acte de corupţie comise de personalul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative”, a subliniat purtătorul de cuvânt Cristian Macsim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de funcţionari suceveni din structurile MIRA, cercetaţi pentru acte de corupţie.
 Vizualizări articol: 2671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Zeci de funcţionari suceveni din structurile MIRA, cercetaţi pentru acte de corupţie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptie trimis de
(12 nov 2008, 11:18:16
de coruptia din justitie si politica ce spuneti?
2.   Re trimis de
(12 nov 2008, 12:31:26
asa e , acolo e "buba" cea mai mare

2.1  RE: Re trimis de
(12 nov 2008, 13:53:16
buba este peste tot.

chiar si cand dai 100 RON ca sa treci mai usot la examenul pt permis auto tot coruptie este.

trebuie sa nu mai dam ca sa se invete.

de mai multe ori am fost oprit de umflati in uniforme pentru "control" de rutina sau diferite pretexte ca sa isi ia dreptul dar nici odata nu am dat spaga. daca a insistat i-am zis sa intocmeasca proces verbal sa vad ce am gresit si desigur atunci a inceput ca sa vezi si sa nu crezi.

spaga exista pentu ca cineva o da nu doar pentru ca cineva o ia.

daca o cere pe fata exista atatea metode de inregistrare incat merita sa se vada la Stirile PRO TV.

asa se poate incepe curatarea romaniae de spaga.
3.   Re CIUC 007 trimis de
(12 nov 2008, 20:03:19
dle CIUC , nu prea sunteti informat , conform OG a cadrelor corupte din cadrul structurii MIRA , taxa de 100 RON s-a modificat de ohohohohooooooo , acum e 150 euroi .

Totusi vad ca sunteti un om drept si care lupta contra coruptilor , drept pentru care va recomand sa va adresati sefului DGA Suceava ...........e bine sa purtati in portofel macar 100 RON cu acel praf , merita , deasemeni merita sa aveti si un nr. de telefon. Sincer va simpatizez . O seara minunata
4.   Si doctorii din spital cind intra la purificat? trimis de
(12 nov 2008, 23:39:37
...ca spaga spaga ramine si pe linga asta una e ca e neimpozabila adica trece pe linga fisc si alta e ca oamenii sufera si mor cu zile da am impresia ca monitorul tace si ori nu mai are acces la informatii de prima mina ori e pe aceeasi mina adica au fost invitati fortat sau nu sa taca .Astept lamuriri cam demult,mai dureaza mult?-

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei