Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Iniţiativă

Băişanu şi-a prezentat proiectele de lege pe care le va susţine ca deputat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava 1, Alexandru Băişanu, a prezentat cinci dintre proiectele de lege pe care intenţionează să le susţină şi să le promoveze în calitate de parlamentar. Băişanu a arătat că cele cinci proiecte fac parte din programul său electoral pe care îl va prezenta locuitorilor Sucevei.

„Este un program la care am lucrat în ultimii patru ani şi care este rezultatul experienţei mele de zi cu zi ca subprefect şi prefect al judeţului Suceava, dar şi al discuţiilor pe care le-am avut cu populaţia”, a explicat liberalul sucevean.

El a arătat că prin proiectele de lege pe care le va promova încearcă să rezolve trei mari probleme pe care le-a identificat în aplicarea mai multor acte normative existente.

„Sunt foarte multe legi care sunt prost gândite, făcute pe genunchi, sau pentru anumite grupuri de interese. Iar din acest motiv există legi care mai mult încurcă decât să fie în folosul oamenilor”, a spus Băişanu.

El a precizat că o problemă pe care încearcă să o rezolve prin promovarea proiectelor sale este asigurarea fondurilor necesare pentru dezvoltarea administraţiilor locale. Băişanu a mai spus că există probleme şi în legătură cu modul în care se cheltuiesc fondurile pe care le primesc administraţiile locale.

„Când vin bani, mulţi, puţini, cum sunt ei, aceştia sunt gestionaţi foarte prost, în baza unor interese meschine. Iar în acest fel banii ajung în buzunarele unor şmecheri de profesie. Şi din acest motiv vreau să rezolvăm şi această problemă”, a declarat Alexandru Băişanu.

 

Legea capitalizării Bucovinei

El a spus că pentru rezolvarea tuturor acestor probleme a pregătit cinci legi pe care le va susţine în Parlament, iar acestea „vor schimba faţa municipiului şi a judeţului Suceava”.

Prima lege prezentată de Băişanu este „Legea capitalizării Bucovinei”. „Bucovina este casa noastră în care trăim cu toţii. Face parte din judeţul nostru care, în acest moment, a ajuns să fie devalizat, nu are fonduri pentru dezvoltare şi pentru diferitele clase sociale, învăţământ, sănătate, turism, infrastructură, dezvoltarea activităţilor economice serioase. Iar prin această lege vom reuşi să asigurăm finanţarea de care avem nevoie”, a subliniat Băişanu.

Liberalul sucevean a precizat că îşi propune să aducă modificări şi la legea achiziţiilor publice şi a licitaţiilor, precizând că actuala formă a acestui act normativ funcţionează defectuos şi are norme de aplicare care permit irosirea fondurilor.

De asemenea, Băişanu a spus că a pregătit un proiect de lege privind respectarea şi executarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile. El a explicat că un astfel de act normativ este cu atât mai necesar, cu cât, în momentul de faţă există numeroase persoane care beneficiază de astfel de hotărâri ale instanţelor, dar care n-au fost puse în aplicare.

„Chiar dacă Executivul a luat măsuri pentru majorarea pensiilor, încă mai sunt diferenţe între sumele pe care le primesc pensionarii. Din acest motiv îmi propun să susţin şi modificarea legii pensiilor, astfel încât să reuşim să anulăm acele diferenţe care există între cei care au pensii foarte mari şi pensionarii care primesc sume extrem de mici”, a spus Băişanu.

El a adăugat că ultimul proiect este cel al „Legii demnităţii în faţa autorităţilor şi administraţiilor publice judeţene şi locale”. „Ajung în diverse instituţii şi văd oameni fugăriţi de la un ghişeu la altul, văd ghişee mate prin care trebuie să te apleci să te uiţi la funcţionarul public, văd manifestări care duc cetăţeanul la disperare atunci când vrea să-şi caute dreptatea, iar toate aceste situaţii trebuie să le îndepărtăm”, consideră candidatul PNL.

Băişanu a spus că toate aceste proiecte vor fi prezentate alegătorilor din Suceava, care vor putea veni cu propuneri suplimentare privind conţinutul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu şi-a prezentat proiectele de lege pe care le va susţine ca deputat.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Băişanu şi-a prezentat proiectele de lege pe care le va susţine ca deputat3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AFISAJ ILEGAL trimis de
(12 nov 2008, 23:20:30
DA DOMNULE CANDIDAT "BAIAFISANU" AVETI MARE DREPTATE CAND AFIRMATI: "Sunt foarte multe legi care sunt prost g�ndite, facute pe genunchi, sau pentru anumite grupuri de interese" SI STITI DE CE ??? PENTRU CA DACA ACESTE LEGI NU ERAU FACUTE PE GENUNCHI SI ERAU FACUTE CORECT DVS CRED CA TR SA FITI PUTIN LA MITITICA PENTRU AFISAJUL ILEGAL DIN SUCEAVA(STALPI.CUTII DE GAZ METAN,GARDURI...).

ASADAR RAMAN DOI : ARDELEANU SI DONTU AL TREILEA ARE TREABA CU AFISELE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei