Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul şi băncile vor căuta soluţii pentru reluarea mai vizibilă a activităţii de finanţare

Miercuri, 12 Noiembrie 2008 (17:46:33)

Guvernul şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) vor discuta despre identificarea unor soluţii prin care activitatea de finanţare să se reia "mult mai vizibil decât în prezent", a declarat miercuri preşedintele ARB, Radu Gheţea.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a invitat miercuri toate băncile comerciale cu cotă de piaţă de peste 1% pentru a-şi exprima punctele de vedere prin propuneri, sugestii, legate de modul în care România traversează crica financiară internaţională.

La întâlnire a participat şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi 16 bancheri, care şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la situaţia din România.

"E adevărat că unii bancheri şi-au exprimat nemulţumirea, spunând că trebuie să avem alte reglementări din partea BNR. Concluzia este că vom identifica măsuri la nivelul sectorului bancar, fiscal, economic în general, astfel încât economia să continue să crească şi să ajungă la nivelul la care dorim", a afirmat Gheţea.

El a precizat că nu s-a pus problema subvenţionării creditelor de către stat.

Băncile comerciale trebuiau să facă "propuneri astfel încât economia românească să continue să funcţioneze la parametri cât se poate de buni", a spus Gheţea, precizând că nimeni nu se aşteaptă la o creştere economică de 9% pentru 2009, ci la una apropiată de 5%.

Băncile comerciale au făcut o serie de sugestii, unele foarte tehnice, altele globale.

"În final, s-a concluzionat de către premierul Tăriceanu că Guvernul, împreună cu comunitatea bancară, doresc să facă un parteneriat, să constituie un grup de lucru care să identifice acele căi prin care sistemul bancar românesc să funcţioneze la parametri normali, iar activitatea de finanţare să se reia mult mai vizibil ca în prezent", a adăugat Gheţea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul şi băncile vor căuta soluţii pentru reluarea mai vizibilă a activităţii de finanţare.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul şi băncile vor căuta soluţii pentru reluarea mai vizibilă a activităţii de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei