Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte măsuri împotriva crizei economice, precum eliminarea taxei auto la maşini noi

Miercuri, 12 Noiembrie 2008 (15:47:31)
Guvernul intenţionează să dubleze alocaţiile bugetare din 2009 pentru construcţia de locuinţe, să permită derularea lucrărilor de reabilitare termică a imobilelor fără plata TVA şi ia în calcul eliminarea taxei de poluare auto pentru vehicule noi, ca măsuri de atenuare a efectelor crizei economice.

În subordinea premierului va fi constituită o comisie care va monitoriza activităţile economice din diferite domenii, precum industria auto, sectorul siderurgic şi domeniul construcţiilor de locuinţe, şi care va avea posibilitatea să propună sprijinirea acestor industrii prin fonduri alocate de la buget.

"Se are în vedere şi subvenţionarea unei părţi din dobânda bancară pentru constructorii de case, în principal în cazul celor care asigură locuinţe la preţuri avantajoase pentru tineri", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Măsurile au fost decise în şedinţa de miercuri a Executivului şi vor fi incluse într-un plan guvernamental de acţiune pentru combaterea efectelor crizei economice, conform surselor citate.

Criza financiară globală a avut efecte în mai multe sectoare economice din România, precum industria auto, unde compania Dacia şi-a întrerupt de mai multe ori producţia, acuzând scăderea pieţei interne din cauza taxei de poluare auto.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a discutat, miercuri, la Guvern, şi cu reprezentanţi ai Asociaţiei Române a Băncilor despre criza financiară şi efectele acesteia înregistrate în ultima perioadă la nivelul sistemului bancar şi al economiei în general.

În ultima lună, premierul a avut două întâlniri cu guvernatorul Băncii Naţionale a României şi cu mai mulţi economişti, pentru discuţii pe aceeaşi temă.

Tăriceanu a anunţat, în luna octombrie, că intenţionează ca, în această perioadă, să se întâlnească lunar cu oficialii băncii centrale şi cu specialişti în economie, pentru a analiza situaţia financiară pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi Comisiei Naţionale de Prognoză şi a dispune "măsuri pe cale de consecinţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte măsuri împotriva crizei economice, precum eliminarea taxei auto la maşini noi.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte măsuri împotriva crizei economice, precum eliminarea taxei auto la maşini noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei