Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corecţie

Cei 20.000 de bulbi de lalele furaţi erau „maxim 2000”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia municipală a oraşului Suceava a revenit asupra numărului de bulbi de lalele anunţaţi ca furaţi, la sfârşitul săptămânii trecute. Întrebat de câţi oameni şi de cât timp ar fi fost nevoie pentru a se scoate din pământ 20.000 de bulbi de lalele, viceprimarul de Suceava, Lucian Harşovschi, ne-a declarat, ieri, că a fost „o neînţelegere”, că s-au furat de fapt „1500, maxim 2000 de bulbi”.

„S-au furat bulbii plantaţi în toată zona centrală, de sus, de la Poliţie, până în faţă la Dom Polski. Erau plantaţi mai la suprafaţă, pământul era afânat şi i-au scos uşor. Sigur că nu s-au furat toţi într-o singură noapte, dar nimeni n-a văzut nimic”, a afirmat viceprimarul.

Inginerul horticol Ghiorghiţă Pascaru, de la serviciul Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Fălticeni, care toată viaţa s-a ocupat de sere şi flori, ne-a explicat că pentru a planta 20.000 de bulbi de lalele, 10 oameni au nevoie de 3-4 zile, asta în condiţiile în care „patul” pe care se cultivă este foarte bine pregătit. Bulbii se îngroapă la 15-20 cm, în lăcaşuri făcute cu ajutorul unui pivot.

 

Comunitari sub acoperire vor păzi spaţiile verzi

„Pentru a scoate din pământ 20.000 de bulbi ai nevoie de vreo 7-8 zile şi asta dacă pământul este bine afânat şi ştii rândurile. Dacă nu ştii unde au fost îngropaţi, cum să-i scoţi? Trebuie să-i cauţi, nu? Noaptea e şi mai greu, dar nu înţeleg cum poţi să faci asta fără să te vadă nimeni. Şi în pădure dacă eşti şi tot te vede cineva”, a spus inginerul horticol.

Este la fel de puţin credibil şi că bulbii plantaţi pe o lungime de aproape 2 kilometri în cea mai luminată zonă a oraşului, chiar dacă ar fi fost „numai 2000”, au putut să fie „recoltaţi” fără să se sesizeze nimeni.

Lucian Harşovschi a precizat că Primăria Suceava a avut 80.000 de bulbi de lalele, din care 60.000 import Olanda şi 20.000 din producţie proprie; costul mediu al unei plante este de 6000 de lei vechi. Viceprimarul a mai spus că pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, poliţişti comunitari în civil vor patrula prin zona centrală şi vor supraveghea şi spaţiile verzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 20.000 de bulbi de lalele furaţi erau „maxim 2000”.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei 20.000 de bulbi de lalele furaţi erau „maxim 2000”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarie trimis de
(12 nov 2008, 11:26:31
a-ti vazut cum se joaca cei de la primarie cu banii nostri, pe viitor nu vor mai face greseli, vor gasii alte bunuri ce se vor ingropa iar banii vor fi folositi in campanie. primarul si viceprimarul nu are treaba de se plimba prin comune cu ioan balan in timpul programului.?
2.   Vrajeala trimis de
(12 nov 2008, 11:43:32
cum poti gasi bulbii ingropati in pamant,noaptea?Doar nu sunt din metal sa-i reperezi cu detectorul!Afacerea e in stil mare!Hotie pe fata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei