Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Băsescu să promulge legea majorării salariilor profesorilor, termenul limită expiră vineri

Joi, 23 Octombrie 2008 (15:56:02)
PSD îi aminteşte şefului statului că vineri expiră termenul limită până la care poate promulga legea pentru majorarea salariilor profesorilor, şi îl atenţionează că a promis că va promulga această lege, cerându-i să îşi respecte cuvântul dat, se precizează într-un comunicat al formaţiunii.

"Traian Băsescu tratează cu indiferenţă problemele reale ale profesorilor, deoarece el nu a fost impresionat şi nu a promulgat încă legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, deşi Curtea Constituţională a decis din data de 15 octombrie că această lege este constituţională", se arată în comunicatul semnat de Anca Opre, vicepreşedinte al Departamentului de Administraţie Publică din PSD.

Reprezentantul PSD menţionează că, deşi "este adevărat că termenul limită privind promulgarea legii expiră mâine, modul cum procedează şeful statului, ţinând în tensiune mii de profesori, arată indiferenţa cu care tratează acestă categorie socială importantă".

Decizia adoptată de Curtea Constituţională nu lasă loc interpretărilor: salariile profesorilor trebuie majorate. Mingea este acum în terenul preşedintelui României, care are datoria să promulge această lege", spune Anca Opre, precizând că PSD "îi aminteşte şefului statului că a promis că va promulga legea pentru majorarea salariilor profesorilor şi îi cere să îşi respecte cuvântul dat".

De asemenea, PSD consideră că există fonduri în bugetul de stat pentru majorarea acestor salarii, iar Guvernul este obligat să aplice legea votată în Parlament, nu să caute pretexte şi false motive de îngrijorare, cum a făcut până acum.

"O bună parte dintre români trebuie să trăiască cu 100, 50 sau chiar 3 (!) lei pe lună; profesorii stau în stradă pentru a cere un drept care le revine prin lege; şcolile sunt un pericol pentru copii; spitalele stau să se dărâme, iar dispensarele dispar unul după altul; pensionarii se calcă în picioare la cozi la medicamente. Aşa a ştiut guvernarea de dreapta să profite de creşterea economică. Atât au putut să facă pentru români, printre sutele de tunuri, de scandaluri, certuri şi înjurături. Banii pentru profesori, pentru pensionari, pentru medici şi pentru autostrăzi se regăsesc în tunurile Guvernului şi incompetenţa miniştrilor", precizează comunicatul PSD.

PSD îi cere lui Traian Băsescu să promulge şi legea prin care indemnizaţia mamelor care se află în concediu de maternitate trebuie să se calculeze la 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, având în vedere că inclusiv ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei legi este minim şi nu este un potenţial pericol pentru bugetul de stat.

Curtea Constituţională a decis, pe 15 octombrie, că este constituţională decizia Camerei Deputaţilor privind majorarea salariilor cadrelor didactice, majoritatea judecătorilor constituţionali respingând sesizarea Guvernului, care reclama, printre altele, punerea în pericol a echilibrului bugetar.

Deciziile CC sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Preşedintelui României în vederea promulgării legilor, în condiţiile art.77 alin.(3) din Constituţie.

Potrivit art. 77 din Constituţie, promulgarea unei legi de către preşedinte se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.

Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Băsescu să promulge legea majorării salariilor profesorilor, termenul limită expiră vineri.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Băsescu să promulge legea majorării salariilor profesorilor, termenul limită expiră vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei