Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele şi patronatele din industrie au semnat un protocol pentru dialog şi pace socială

Joi, 23 Octombrie 2008 (14:43:37)
Reprezentanţii sindicaliştilor şi cei ai Confederaţiei Patronale din Industrie au semnat, joi, un protocol în care s-au angajat să încheie contractele colective prin dialog social, să asigure stabilitatea forţei de muncă şi formarea profesională continuă şi să combată traficul de persoane.

Prin protocolul semnat joi, sindicatele şi patronatele urmăresc "dezvoltarea dialogului social, atât la nivel interprofesional naţional, cât şi la nivel de ramură profesională şi de întreprindere, pentru a menţine pacea socială", a declarat, joi, preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul Cartel Alfa consideră că prin acest protocol se va crea mediul adecvat astfel încât românii plecaţi în străinătate să aibă încredere că dacă se vor întoarce în România vor găsi aceeaşi stabilitate pe piaţa muncii ca în ţările din afară, unde muncesc.

Cele două părţi s-au angajat să încheie prin dialog social contracte colective de muncă pe ramură şi pe unitate, să dezvoltate comitete sectoriale în domeniile unde sindicatele şi patronatele au membri şi să creeze politici economice şi sociale care să permită atingerea cât mai rapidă a standardelor europene medii, a precizat Hossu.

În plus, prin protocolul de colaborare se urmăreşte şi dezvoltarea formării profesionale continue a lucrătorilor, ca instrument de bază în dezvoltarea lor pe plan profesional, realizând atât participarea activă a lucrătorilor la dezvoltarea economică, cât şi satisfacţiile lor profesionale şi materiale, cu respectarea deplină a drepturile fundamentale ale acestora, a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.

Pentru atigerea obiective, cele două părţi vor monitoriza condiţiile de muncă şi respectarea obligaţiilor asumate de către operatorii economici, vor lua toate măsurile pentru identificarea situaţiilor de conflict social şi pentru crearea unor proceduri care să rezolve aceste conflicte pe cale amiabilă, vor crea un cod de bune practici necesar pentru diminuarea conflictelor sociale şi dezvoltarea unor politici specifice, vor promova măsuri pentru încheierea contractelor colective de muncă pe ramură şi a acordurilor, vor face demersuri pentru a dezvolta comitetele sectoriale, vor realiza în comun materiale educative şi vor organiza acţiuni de dezvoltare a dialogului social bipartit.

"Dezvoltarea economică, asigurarea unui mediu de afaceri favorabil şi stabilitatea macroeconomică sunt condiţii indispensabile progresului social, dar în acelaşi timp este la fel de importantă construirea păcii sociale, ca rezultat al concertării eforturilor partenerilor sociali", a declarat preşedintele Confederaţiei Patronale din Industria României (CONPIROM), Vasile Turcu.

În opinia liderului Cartel Alfa, problema majoră a României este decalajul, în plan economic şi social, care separă România de ţările dezvoltate europene.

"Ţara noastră, în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, trebuie să se înscrie în principiile Cartei Sociale Europene revizuite şi ale modelului social european, contribuind, prin aplicarea acestora, la creşterea coeziunii sociale şi a dialogului social. Să nu uităm că obiectivul principal al politicii sociale şi de ocupare a forţei de muncă este promovarea unor standarde care să asigure o viaţă decentă pentru toţi, într-o societate activă şi incluzivă. Am considerat necesară semnarea unui protocol de colaborare cu o structură patronală întrucât suntem convinşi de faptul că partenerii sociali trebuie să aibă un rol activ în stabilirea strategiilor naţionale pe domeniile economic şi social", a declarat Bogdan Hossu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele şi patronatele din industrie au semnat un protocol pentru dialog şi pace socială .
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele şi patronatele din industrie au semnat un protocol pentru dialog şi pace socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei