Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Critici

Irimie: „La această oră se joacă alba-neagra cu conducerea Spitalului de Urgenţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie din Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, dr. Cristian Irimie, şi-a declarat, ieri, surprinderea faţă de modul în care Ministerul Sănătăţii abordează conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

În opinia doctorului Irimie, „la această oră se joacă alba-neagra cu conducerea spitalului”, cu referire la concursul cu un singur candidat pentru ocuparea funcţiei de manager general la spital.

Irimie a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu are nimic împotriva „oricărui individ care vrea să fie director de spital”, dar condamnă „legea imbecilă a reformei în sănătate”, promovată de ministrul Eugen Nicolăescu, lege care interzice medicilor-manageri să profeseze, chiar şi în afara orelor de program de la spital.

Dr. Irimie, care este şi candidat din partea PD-L la un mandat de deputat în colegiul Rădăuţi, apreciază că autorităţile locale sau judeţene, care administrează patrimonial un spital, ar trebui să fie cele care să stabilească şi cine sunt cei mai potriviţi manageri.

„În programul de guvernare pe care noi l-am propus este prevăzută şi transferarea la autorităţile locale a organizării concursului pentru managerii de spitale. Asta înseamnă descentralizare”, a declarat Irimie.

„Acei liberali care vorbesc despre sistemul de sănătate să-l întrebe pe domnul Nicolăescu ce a făcut pentru sănătatea din Suceava”, a spus mai spus el.

 

Dr. Irimie acuză Ministerul Sănătăţii că nu gestionează bine banii publici

Doctorul a mai apreciat că actuala conducere a Ministerului Sănătăţii nu gestionează eficient banii publici, deşi 2007 a fost anul în care s-au alocat cei mai mulţi bani acestui domeniu.

Ginecologul a dat exemplu proiectul modernizării maternităţii din Suceava, demarat din precedenta legislatură, oprit şi reluat de Nicolăescu. În mandatul acestuia din urmă, la maternitate s-a adus aparatură, parte din lista de achiziţii, achiziţionată la preţuri foarte mari, dar incompletă.

„Această aparatură necesită instalare şi service pentru care spitalul nu primeşte bani. Aparatele de anestezie au de asemenea preţuri foarte mari şi stau pe post de mobilier. Toţi vorbim despre apărarea sănătăţii sucevenilor, dar nu vrem să vedem că în 2007 în sănătate au fost cei mai mulţi bani, iar calitatea actului medical este din ce în ce mai criticabilă”, a afirmat dr. Cristian Irimie.

El a mai criticat şi iniţiativa ministrului, de a separa în mod categoric medicii care lucrează în sistemul de stat de activităţile în cabinetele private, considerând că această măsură va alunga şi mai mult medicii români spre alte ţări, unde câştigă mai bine. Conform dr. Irimie, medicii din cabinetele private sunt cei care trimit bolnavii să se interneze în spitalele de stat, ajutând astfel spitalele să-şi realizeze contractele de servicii medicale pe care le au cu Casa Asigurărilor de Sănătate.

„Dacă nu am trimite noi bolnavii de la cabinete, spitalele nu şi-ar putea realiza contractele. Un doctor munceşte de dimineaţa până seara. La cabinetul privat se acordă un gen de îngrijire medicală, în ambulatoriu, iar îngrijirea spitalicească este cu totul altceva”, a mai spus medicul. El a recunoscut că şi printre medici sunt „foarte multe cozi de topor”, dar consideră că pentru aceştia nu trebuie să aibă de suferit întreaga breaslă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irimie: „La această oră se joacă alba-neagra cu conducerea Spitalului de Urgenţă”.
 Vizualizări articol: 2197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Irimie: „La această oră se joacă alba-neagra cu conducerea Spitalului de Urgenţă”3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei