Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest după gratii

Greva foamei, în arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre indivizii încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a intrat în greva foamei de aproape trei săptămâni, susţinând că a fost arestat fără motiv de oamenii legii.

Mihai Gherghelaş, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Neamţ, recidivist, a ajuns în beciurile poliţiei sucevene pe data de 2 octombrie a.c., fiind acuzat că a spart mai multe apartamente din blocurile ANL din cartierul Burdujeni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava susţin că bărbatul se face vinovat de comiterea a nu mai puţin de patru furturi din locuinţe, însă el se jură că e nevinovat. Din acest motiv, susţine el, a şi intrat în greva foamei la o zi după ce a fost arestat preventiv de Judecătoria Suceava.

 

„Instalatorul” cu mănuşi de pânză  

Potrivit anchetatorilor, în perioada 25-30 septembrie a.c., Gherghelaş a intrat prin efracţie în patru apartamente, prin forţarea uşii şi a butucului de la yală, de unde a sustras două biciclete, două camere video, un laptop, un aparat foto şi 1.400 de euro şi 5.000 de lei.

Din nefericire pentru el, în timp ce se pregătea să dea încă o lovitură la un apartament, a fost văzut pe vizor de proprietară, care a ajuns mai greu la uşă, după ce nemţeanul a verificat, la sonerie, dacă e cineva acasă. Femeia din spatele uşii pe care Gherghelaş încerca să o deschidă a sunat speriată la poliţie, un echipaj de la Secţia Burdujeni ajungând imediat în zonă.

În momentul în care a fost reţinut, Gherghelaş avea asupra lui o geantă în care poliţiştii au găsit un patent, un cleşte tip gură de lup, un mops, o şurubelniţă şi o pereche de mănuşi din pânză, bunuri pe care, susţin anchetatorii, individul le folosea la spargeri. În timpul audierilor, nemţeanul le-a declarat poliţiştilor că e instalator şi că fusese contactat telefonic de o persoană, al cărei nume nu îl cunoaşte, şi i s-a spus să vină la adresa unde, puţin mai târziu, avea să fie prins de poliţişti.

Oamenii legii nu au crezut o iotă din spusele lui Gherghelaş, mai ales că acesta are în spate nu mai puţin de şase condamnări pentru furt.

Bărbatul, mai spun procurorii, este un hoţ voiajor, fiind condamnat la închisoare pentru furturi de instanţele din  Hunedoara, Bacău, Neamţ, Arad.

Ba mai mult, anchetatorii sunt convinşi că „instalatorul” nu stă degeaba în spatele gratiilor, o constatare tehnico-ştiinţifică cerută de procurori confirmând faptul că urmele lăsate pe uşile apartamentelor sparte au fost făcute cu sculele găsite asupra lui Gherghelaş în momentul prinderii.

 

Refuză să vorbească cu presa

În cursul zilei de ieri am încercat să stăm de vorbă cu Gherghelaş, în arestul IPJ Suceava, să-i oferim posibilitatea de a-şi susţine nevinovăţia, de a ne prezenta aşa-zisele abuzuri comise împotriva lui, însă nemţeanul nu a fost de acord, refuzând orice dialog cu reprezentanţii presei.

„S-au luat toate măsurile din punct de vedere medical, pentru o atentă supraveghere a persoanei reţinute”, ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru.

Gherghelaş este vizitat zilnic de medicul poliţiei, iar periodic i se fac analizele, i se administrează intravenos glucoză şi i se verifică tensiunea.

În urmă cu două zile, nemţeanul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde i s-a prezentat materialul de urmărire penală, fiind informat că va fi trimis în judecată în câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva foamei, în arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 2723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Greva foamei, în arestul poliţiei2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei