Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment

Duminică, 19 Octombrie 2008 (15:09:22)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea cu candidaţii partidului din zona Moldovei pentru alegerile parlamentare, că politica guvernării de dreapta a dat faliment, fiind una de "risipă şi batjocură", dar că PSD va veni la guvernare cu un set de măsuri coerente.

"Nu există al partid în afară de PSD care să facă faţă unei guvernări competente", a susţinut liderul social-democrat Mircea Geoană, care a criticat, la Bacău, rezultatele actualei guvernări.

Geoană a recunoscut că în România a existat creştere economică în ultimii patru ani, dar a subliniat că, în acelaşi timp, a scăzut competitivitatea României pe plan internaţional, el arătând că suntem ţara cu cea mai scăzută rată de economisire din Europa.

Liderul social-democrat a subliniat că România este vulnerabilă din punct de vedere al deficitului de cont cont curent, iar datoria externă a crescut de patru ori. Totodată, industria a înregistrat o creştere de numai doi la sută în ultimii patru ani, a spus el.

Preşedintele PSD a criticat politica fiscală, nivelul salariilor în sistemul bugetar dar şi în cel privat, dar şi "dezinteresul" actualei guvernări pentru infrastructură şi atragerea fondurilor structurale. El a arătat că acestea vor fi domeniile în care PSD, despre care a spus că va câştiga alegerile din noiembrie, va acţiona cu prioritate.

Mircea Geoană a mai spus că partidul său va trebui să acţioneze şi pentru refacerea imaginii şi reputaţiei României în lume, el amintind modul în care Guvernul român a gestionat criza generată de decretul Guvernului Berlusconi privind expulzarea inclusiv a românilor din Italia.

"Actualul Guvern nu a fost capabil să asigure demnitatea României în lume", a spus Geoană.

El a ţinut să mulţumească românilor care lucrează în străinătate, în special celor care muncesc în Italia şi Spania, pentru banii pe care i-au adus în România.

Liderul PSD Mircea Geonă s-a întâlnit, duminică, cu candidaţii PSD din zona Moldovei pentru alegerile parlamnetare. Este vorba de candidaţii din judeţele Iaşi, Botoşani, vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei