Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Protest

„Vrem parcuri, nu clădiri!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un protest inedit a avut loc ieri pe străzile Sucevei, unde sute de tineri au protestat împotriva distrugerii Parcului Şipote în interesul dezvoltatorilor imobiliari.

“Nu tăiaţi copacii!”, „Vrem parcuri, nu clădiri!”, sunt câteva din sloganurile ecologiste care au răsunat ieri pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ, scandate de aproape 300 de oameni, care au participat la marşul de protest iniţiat de GEC Bucovina, ca reacţie la intenţia unor firme de a construi blocuri în zona parcului dendrologic Şipote.

În jurul amiezii, protestatarii, în special elevi, dar şi copii de grădiniţă, supravegheaţi de învăţători şi profesori, s-au adunat la intrarea în parcul Şipote, aducând cu ei o mulţime de pancarte cu sloganuri ecologiste, steaguri verzi şi veste de culoare verde.

În vreme ce copilaşii, mândri de misiunea lor, ţineau cât mai vizibil cartoanele cu inscripţii precum „Verde, viitor, viaţă”, “Protejaţi Parcul Şipote”, “Vrem parcuri, nu blocuri!”, „Parcul e al nostru, luptă pentru el!”, alţi participanţi la protest îşi motivau prezenţa acolo în discuţii cu alte persoane: „Vreau ca parcul să existe, să am unde îmi aduce copiii la plimbare”.

Sub supravegherea Poliţiei şi Jandarmeriei, coloana de ecologişti protestatari s-a îndreptat apoi înspre sediul Primăriei Suceava, ocupând o bandă de circulaţie.

Pe traseu, sutele de tineri protestatari au atras atenţia sucevenilor atât prin marşul lor şi mesajele scrise pe pancartele purtate, cât şi prin scandările lor.

Ultima parte a protestului ecologiştilor a avut loc în faţa Primăriei Suceava, unde au şi depus un protest oficial prin care cer să nu fie aprobată schimbarea de destinaţie a Parcului Şipote, care să rămână în continuare spaţiu verde.

 

Constructorii blocurilor din Parc, prezenţi la protest

Protestul lor a fost preluat de un reprezentant al Consiliului Local Suceava, Ovidiu Donţu, care a spus că va avea grijă ca acesta să fie discutat în prima şedinţă de Consiliu Local.

Cum primarul Sucevei nu se afla în sediu, pentru a veni la discuţii cu grupurile de protestatari, locul acestuia a fost luat de viceprimarul Lucian Harşovschi.

“Noi am fost de acord cu organizarea acestui protest, aşa cum susţinem şi menţinerea Parcului Şipote drept zonă verde a oraşului. Nu avem dată nici o autorizaţie de construire în parcul Şipote, dar există o asemenea cerere. Din păcate, acea retrocedare de teren în Parcul Şipote a fost făcută în anii ’90 şi nu putem noi să ne pronunţăm asupra legalităţii ei”, a spus Lucian Harşovschi.

În mod curios, printre cei care au asistat la marşul ecologiştilor s-au numărat şi doi dintre proprietarii de teren din zonă, a căror intenţie de a construi în zonă a stârnit un val de proteste. În vreme ce unul din ei, enervat de acţiunea ecologiştilor, s-a apucat să îi critice, spunând că el oricum va construi acolo, chiar de va fi oprit acum, pentru că nimeni nu îi poate impune lui ce să facă pe terenul său, celălalt susţine că totul e o manipulare ordinară.

“Sunt alţii care vor să construiască acolo şi de aceea s-au aliat împotriva mea. Unde fac eu blocurile nu e nici un metru de parc, este asfalt. Nu trebuie să tăiem nici un copac şi nu încurcă pe nimeni ceea ce vreau să fac. Nu înţeleg de ce e atât de criticată investiţia pe care o fac, când ea este în vecinătatea parcului, nu în parc”, a declarat Ştefan Huţanu, care intenţionează să construiască în zonă două blocuri cu patru etaje, după ce i-a fost respinsă cererea de a construi imobile cu şase etaje.

Împroprietăririle din Parcul Şipote au fost contestate în instanţă de Direcţia Silvică Suceava, în administrarea căreia se află parcul dendrologic, pentru că acestea au fost atribuite ca teren agricol, nu ca spaţii aparţinând parcului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vrem parcuri, nu clădiri!”.
 Vizualizări articol: 3187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
„Vrem parcuri, nu clădiri!”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei